Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank: €8,2/μετοχή η εύλογη αξία της Πλαστικά Θράκης

Eurobank: €8,2/μετοχή η εύλογη αξία της Πλαστικά Θράκης

H Πλαστικά Θράκης, σε ένα έτος (2023) που χαρακτηρίστηκε από υποτονική ζήτηση, κατάφερε να αυξήσει τα υποκείμενα EBITDA κατά 2,5% σε ετήσια βάση, στα €44 εκατ., ποσό λίγο καλύτερο από το αναμενόμενο (€42 εκατ.), σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για την εταιρεία.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μειώθηκε κατά -12% σε ετήσια βάση (€345 εκατ.), λόγω των χαμηλών όγκων ( 0,5% σε ετήσια βάση), συμπληρώνει.

Ξεκινώντας από μια χαμηλότερη βάση και διατηρώντας την υπόθεση για σταδιακό ρυθμό ανάκαμψης, η χρηματιστηριακή διατήρησε την πρόβλεψη για EBITDA 46,6 εκατ. ευρώ το 2024, δηλαδή 6% σε ετήσια βάση. 

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ο όμιλος διατήρησε υγιή τον ισολογισμό του (καθαρό χρέος/EBITDA c0,4x 2023), ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, και διένειμε μερίσματα 14 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του έτους.

Η εταιρεία έχει επενδύσει €150 εκατ. τα τελευταία 5 χρόνια, σε συγχρονισμό με τη στρατηγική της για ανάπτυξη της επιχείρησης, ενώ έχει επιστρέψει σχεδόν €45 εκατ. στους μετόχους και έχει παραγάγει €300 εκατ. EBITDA (εκ των οποίων €84 εκατ. σε προϊόντα PPE). 

H Eurobank Equities καταλήγει σε ένα εύρος τιμών εύλογης αξίας μεταξύ 314 και 424 εκατ. ευρώ. Η βασική της γραμμή δείχνει μια εγγενή αξία 8,2 €/μετοχή σε βάθος 12μήνου, υποδηλώνοντας σημαντική ανοδική πορεία σε σχέση με την τρέχουσα τιμή (4,1 ευρώ).

#eurobank_equities #Πλαστικά_Θράκης #ΕΚΘΕΣΗ #EBITDA #κύκλος_εργασιών #ΕΥΛΟΓΗ_ΑΞΙΑ

Related posts

Mπλε Κέδρος: Αγορά τριώροφου ακινήτου στη Φειδίου έναντι €4,1 εκατ.

admin

Αναμόρφωση της Διοικητικής Επιτροπής της Eurobank- Η σύνθεση

admin

Εισάγονται στο Χρηματιστήριο 4 εκατ. νέες μετοχές της Avax

admin

Lamda: Θα εισηγηθεί τη μη καταβολή μερίσματος για το 2022

admin

Mermeren: Μέρισμα €4,06 από τα κέρδη του 2022- Πότε πληρώνεται

admin

Νταβός: Αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία δείχνει έρευνα του WEF

admin

Morgan Stanley: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Eurobank: Επικαιροποίησε το ετήσιο οικονομικό ημερολόγιο για το 2023

admin

Trade Estates ΑΕΕΑΠ: Καθαρά κέρδη €13,4 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο

admin