Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κυρίως “κληρονομιάς” Credit Suisse, θα περικόψει η UBS στην Ασία

Η UBS περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Ασία λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Credit Suisse, καθώς η τράπεζα ανταποκρίνεται στη σίγαση της δραστηριότητας των πελατών και στην επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας μείωσε ορισμένους αλληλεπικαλυπτόμενους ρόλους τους τελευταίους μήνες και αναμένονται περαιτέρω περικοπές μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς τα σχέδια είναι ιδιωτικά.

Ο δανειστής πρόκειται να καταργήσει μερικές εκατοντάδες ρόλους που περιλαμβάνουν διαχειριστές σχέσεων στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, η πλειοψηφία των ομάδων που αποκτήθηκαν πρόσφατα από την Credit Suisse, ανέφεραν οι άνθρωποι. Ο αριθμός των περικοπών δεν έχει οριστικοποιηθεί, είπαν. Ο δανειστής σχεδιάζει να διατηρήσει την πλειοψηφία των ιδιωτικών τραπεζιτών στην Αυστραλία και την Ινδία προς το παρόν, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Η UBS παλεύει με τα χαμηλά επίπεδα πελατείας και δραστηριότητας στην Ασία-Ειρηνικό, όπου ο περιφερειακός επιχειρηματικός κόμβος του Χονγκ Κονγκ είναι εδώ και καιρό επίκεντρο δραστηριότητας μαζί με τη Σιγκαπούρη για τους εξαιρετικά πλούσιους της Κίνας. Τα κέρδη προ φόρων της μονάδας διαχείρισης περιουσίας στην περιοχή μειώθηκαν κατά 9% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της UBS διέγραψαν τα προηγούμενα κέρδη της μετά την είδηση, διαπραγματευόμενη στα 22,73 ελβετικά φράγκα (25,493 δολ.) στις 12:18 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη Ζυρίχη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά 3% πέρυσι, έναν από τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξής της εδώ και δεκαετίες, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας και η κρίση των ακινήτων έπληξαν τη χώρα. Η επαναλειτουργία της έδωσε την ελπίδα ότι η Κίνα θα ανακάμψει φέτος, ωστόσο αυτή η ανάκαμψη έχει χάσει έδαφος και ο δείκτης αναφοράς μετοχών βρίσκεται σε καλό δρόμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απωλειών.

Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

Related posts

Καλαμάτα: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαθία

admin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση διακοπής των δεσμών της με την Κίνα

admin

Κατολίσθηση στις Φιλιππίνες: Κορίτσι ανασύρεται ζωντανό σχεδόν 60 ώρες αργότερα

admin

Η κινεζική Geely πωλεί το σύνολο των μετοχών της κλάσης Β στην Volvo AB, αξίας 1,32 δισ. δολ.

admin

Εκδόθηκε στο Βέλγιο από την Ουγγαρία ο “Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας”

admin

Πρόεδρος ΔΕΕΣ: “Ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί” αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Ρωσία: Ενορχηστρωμένη από τη Δύση η απουσία της Αρμενίας από τη Σύνοδο Κορυφής της CSTO

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη με αφορμή το επεισόδιο στη Νεκρή Ζώνη

admin

Γαλλία-Γερμανία: Προωθούν το πρόγραμμα κατασκευής ενός κοινού άρματος μάχης

admin