Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Alpha Finance: Νέα τιμή-στόχος €32,70 ανά μετοχή για την Jumbo

Alpha Finance: Νέα τιμή-στόχος €32,70 ανά μετοχή για την Jumbo

Η Alpha Finance εκτιμά σε νέα της έκθεση, ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Jumbo, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 32,70 ευρώ από 27,30 ευρώ, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση 27,4%.

Τα διαρκώς βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη ελκυστική μερισματική απόδοση της τάξης του 8,2% για το έτος 2024, δικαιολογούν τη διατήρηση της σύστασης για αγορά (Buy).

Οι ισχυρές επιδόσεις της Jumbο στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και η αύξηση των πωλήσεων κατά 7% για το 9μηνο, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τις πληθωριστικές πιέσεις, επιβεβαιώνουν την ικανότητα της εταιρείας να προσαρμόζεται σε δύσκολες καταστάσεις, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή.

Οι αναλυτές της Alpha Finance αναθεωρούν τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία κατά περίπου 5% προς τα πάνω, για τη διετία 2025-26 ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου πλάνου ανάπτυξης του δικτύου του ομίλου και των ανθεκτικών λειτουργικών τάσεων που καταγράφει ο όμιλος.

Παράλληλα, η Alpha Finance τονίζει ότι θα διατηρηθεί η υψηλή διανομή μερισμάτων κατά τα επόμενα χρόνια, μεταξύ άλλων, λόγω της παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών.

Επίσης, οι εμπειρογνώμονες υπογραμμίζουν ότι πρόσφατα ο όμιλος ξεκίνησε και πρόγραμμα επαναγοράς επαναγοράς μετοχών διάρκειας δύο ετών, με στόχο την επαναγορά έως και του 10% του μετοχικού του κεφαλαίου, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων κατά το τελευταίο δίμηνο, συνέβαλε στην ανάκαμψη της μετοχής κατά περίπου 20%, συγκριτικά με τις χαμηλές πτήσεις του Αυγούστου.

#Alpha_Finance #ΣΥΣΤΑΣΗ_ΑΓΟΡΑΣ #Jumbo #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Related posts

Χ.Α.-Νέος κανονισμός: Οι προβλέψεις για αναστολή, διαγραφή και επαναδιαπραγμάτευση μετοχών

admin

Βιοκαρπέτ: Κατέχει πλέον το 100% της Albio Data

admin

XA: H Noval χτύπησε το «καμπανάκι»- H τιμή εκκίνησης

admin

Jumbo: Διανομή μερίσματος ύψους 157,1 εκατ. ευρώ στους μετόχους

admin

Edison: Επιβεβαιώνει ότι η Mytilineos ανέβηκε κατηγορία- Κερδοφορία με… μέλλον

admin

ΧΑ:Απαιτείται υπέρβαση των 1491 µονάδων για να ολοκληρωθεί η διόρθωση

admin

UBS: Η επιχειρηματολογία υπέρ της επένδυσης στο AI παραμένει ισχυρή

admin

Μέρισμα 0,45 ευρώ από τα Πλαστικά Κρήτης

admin

Βιοκαρπέτ: Επιστροφή κεφαλαίου €0,02/μετοχή στις 30 Αυγούστου

admin