Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ΑΠΕ κάλυψε το 40% των αναγκών της σε ρεύμα το 2023 η United Group

Η United Group μητρική εταιρεία της Nova, κατέγραψε σημαντική πρόοδο όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη το 2023, σύμφωνα με τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023, που δημοσίευσε. 

Η United Group στοχεύει σε Μηδενικές Εκπομπές Ρύπων (Net Zero Emissions) μέχρι το 2040, επικυρώνοντας το στόχο μείωσης των εκπομπών μέσω της πρωτοβουλίας SBTi.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σημαντικός πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης για τη United Group είναι ο στόχος για μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως περιγράφεται στην πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative (SBTi). Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η United Group επιδιώκει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040. Το 2023 καταγράφηκε σημαντική πρόοδος , με την εταιρεία να επιτυγχάνει μείωση 46% στις εκπομπές ρύπων Scope 1 & 2, σε σύγκριση με το 2020.

Σημαντικές εξελίξεις στις πρωτοβουλίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την κυκλική οικονομία

Το 2023, η United Group ενίσχυσε τη δέσμευσή της για χρήση «πράσινης» ενέργειας, προμηθευόμενη το 40% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο της στην προώθηση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον κλάδο. Πέρα από τη μείωση των εκπομπών ρύπων, η United Group έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενική απόρριψη λειτουργικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής έως το 2030. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δίδεται έμφαση στην κυκλική οικονομία, την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, καθώς και την εξάλειψη των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η εταιρεία ήδη προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας μέσω των πρωτοβουλιών half-SIM και eSIM, των προγραμμάτων συλλογής αποβλήτων από τους πελάτες της, καθώς και ανταλλαγής κινητών συσκευών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2023 περίπου το 40% του εγκατεστημένου εξοπλισμού για τους πελάτες (CPE) της εταιρείας αποτελούνταν από ανακατασκευασμένες συσκευές.

Επίσης, η United Group ολοκλήρωσε εφέτος την πρώτη της αξιολόγηση με βάση την Ταξινομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιολογώντας τις δραστηριότητές της σύμφωνα με το πλαίσιο βιώσιμης χρηματοδότησης της ΕΕ, που προάγει τη βιώσιμη μετάβαση και τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Διάκριση της United Group στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του 2023 για την Ισότητα των Φύλων και την Ανάπτυξη της Ηγετικής Ομάδας

Στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών της, η United Group πέτυχε το 2023 σημαντικά ορόσημα όσον αφορά στην ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα. Ειδικότερα, οι γυναίκες κατέχουν ηγετικές θέσεις στον Όμιλο σε ποσοστό 52%, το οποίο αντικατοπτρίζει και τη δέσμευση της εταιρείας για ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Επιπλέον, η United Group προσυπέγραψε την παγκόσμια πρωτοβουλία Women’s Empowerment Principles (WEPs), η οποία προωθεί τις επιχειρηματικές δράσεις για την ισότητα των φύλων, και ολοκλήρωσε την πρώτη της αξιολόγηση μέσου μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπογραμμίζοντας την υποστήριξή της προς τις γυναίκες καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας τους.

Για να ενισχύσει την ικανότητα της ηγετικής της ομάδας στη προώθηση πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης, η United Group εισήγαγε το 2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηγεσίας «Keep the Future» για ESG θέματα. Το πρόγραμμα παρέχει στα ανώτερα στελέχη της εταιρείας τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για να ηγηθούν των δράσεων για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της σχετικά με τη βιωσιμότητα.«Η πρόοδος που σημειώσαμε το 2023 υπογραμμίζει τη δέσμευση της United Group για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε η Miriam Di Traglia, Executive Director Compliance, Risk & Sustainability της United Group. «Οι επιτυχίες μας στη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την ισότητα των φύλων αποδεικνύουν ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδό μας και παραμένουμε αφοσιωμένοι στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ο πλήρης Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της United Group στην διεύθυνση [https://united.group/sustainability-our-vision-esg-reporting/]. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Bojana Mijailović, Executive Director Investors Relations and Strategic Analytics στο [email protected].

Related posts

Θεαματική ανάκαμψη τζίρου και κερδοφορίας για ΑΜΒΥΞ

admin

Διπλή κίνηση ετοιμάζει η Intrakat το 2024

admin

Apivita: Πρόβλεψη για come back το 2023 σε Ελλάδα και εξωτερικό

admin

Νέες προσλήψεις από την Σκλαβενίτης

admin

Σαράντης: Αύξηση κερδών ΕΒΙΤ στα 37 εκατ. στο 9μηνο

admin

Το plab b της ΑΒ Βασιλόπουλος για επιστροφή στα κέρδη

admin

Ανοίγουν 25 Γενάρη οι οικονομικές προσφορές για τον ΒΟΑΚ

admin

Tο διαζύγιο ΕΨΑ – ΗΒΕ και το ταμείο του τριμήνου για τον κλάδο

admin

Στροφή Deloitte στην τεχνολογία, αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτή

admin