Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοιχτός για placement στην Κρι Κρι ο Π. Τσινάβος

Την πρόθεσή του να αυξηθεί η μετοχική διασπορά στην Κρι Κρι μέσα από τη μείωση του δικού του ποσοστού, το οποίο ανέρχεται στο 72,8%, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. 

Συνολικότερα, ο Π. Τσινάβος θεωρεί αναγκαία την αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, και για τον σκοπό αυτόν άλλοωστε έχουν προσληφθεί δυο ειδικοί διαπραγματευτές. 

Πέραν αυτού όμως, παραδέχτηκε ότι ουσιαστική αύξηση της εμπορευσιμότητας δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν περιοριστεί το ποσοστό που ελέγχχει η οικογένειά του

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει έλθει η ώρα να γίνει αυτό και πως θα γίνει μια προσπάθεια να υλοποιηθεί ακόμα και μέσα στο 2024. 

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της Κρι Kρι τόνισε πως ήταν πολύ σωστή η προ 20ετίας επιλογή για είσοδο της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, όχι τόσο λόγω της άντλησης των 6 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση στο γιαούρτι (τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν και με εναλλακτικούς τρόπους), αλλά κυρίως επειδή συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητα, στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη στο εξωτερικό και της έδωσε τη δυνατότητα, μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης και των κριτηρίων ESG, για υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. 

Related posts

Οι 14 Ελληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της Lloyds List

admin

Συνεργασία Megasoft με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

admin

Από ρεκόρ σε ρεκόρ βαδίζει η Cenergy

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Οι ισχυρότερες επιδόσεις «ήλθαν για να μείνουν»

admin

Emirates: Δέσμευση για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μνημόνιο με ΕΟΤ

admin

Πωλητήριο στα δάνεια 75 ξενοδοχείων βάζει η Intrum

admin

Σαράντης: Η διάρθρωση της συναλλαγής για την εξαγορά της Stella Pack

admin

Ενισχύει τον στόλο της με δυο νέα Airbus η SKY express

admin

Διπλή βράβευση για την Eurolife FFH στα Digital Finance Awards

admin