Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Metlen: Στα 51,3 ευρώ η τιμή-στόχος από την NBG Sec.

Metlen: Στα 51,3 ευρώ η τιμή-στόχος από την NBG Sec.

Με νέο της report, η NBG Securities διατηρεί τη σύσταση BUY για τη μετοχή της METLEN, με ένα σημαντικό upside, δίνοντας τιμή-στόχο στα €51.3 (οδηγώντας το group των δέκα και περισσότερων αναλυτών που δίνουν στη METLEN ένα αρκετά σφιχτό εύρος τιμής-στόχου στα €46-51).

Ο αναλυτής της NBG, επισημαίνει ότι η σημερινή συγκυρία αποτελεί το ιδανικό σημείο εισόδου στη μετοχή της METLEN, καθώς μετά από ένα σετ ιδιαίτερα δυνατών αποτελεσμάτων (H1 2024) και περιμένοντας ένα ακόμα δυνατότερο Q3 2024 και ένα εν γένει πολύ δυνατό Η2 2024 (το καλύτερο της Εταιρείας σε επίπεδο κερδοφορίας), αναμένει η μετοχή της METLEN να ανακάμψει δυναμικά το επόμενο διάστημα.

Σημαντικοί καταλύτες για την ανάκαμψη της METLEN αναμένεται να είναι τόσο το Ελληνικό Utility (παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας), το οποίο ο αναλυτής της NBG εκτιμά ότι θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία του στο H2 2024 ξεκινώντας από ένα πολύ δυνατό Γ’ τρίμηνο, όσο και τα νέα ρεκόρ κερδοφορίας στην M Renewable, η οποία επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της (-), τις κατασκευές και παραχωρήσεις καθώς και της M Power Projects (με οδηγό τα έργα διασύνδεσης).

Σημαντικός καταλύτης για την NBG αναμένεται να είναι και μία πιθανή είσοδος της METLEN στον FTSE 100 του Λονδίνου μέσα στο 2025.

Η METLEN έχει αποδείξει ότι μπορεί να μεγαλώνει και να ενισχύει σταθερά την κερδοφορία της τα επόμενα έτη.

Ως εκ τούτου η NBG εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας, η οποία σήμερα βρίσκεται >20% κάτω από τους παγκόσμιους peers της, σύντομα θα καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλευόμενη μεταξύ άλλων και τη σημαντική βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σταθερά υψηλότερης κερδοφορίας της.

#METLEN_ENERGY_&_METALS #NBG_Securities #ΣΥΣΤΑΣΗ BUY

Related posts

ΔΕΗ: ΕΓΣ στις 31/3 για ορισμό μέλους της Επιτροπής Ελέγχου

admin

Κρι Κρι: «Πράσινο φως» στο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

Παραιτήθηκε από το ΔΣ της Dimand η Πέγκυ Αντωνάκου

admin

Citi για Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 46 ευρώ

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €4 εκατ. το 2023

admin

Χ.Α.: Ο Γ.∆. ανέκρουσε πρύμνη ενώπιον των 1.470-1.475 μονάδων

admin

Χ.Α.: Προσδοκίες για τα επόμενα deals-Με τρεις συνεδριάσεις η Μ.Εβδομάδα

admin

Χρηματιστήριο: Παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση με προσδοκίες για άμεση άνοδο

admin

Alpha Trust: Ολοκληρώθηκε απορρόφηση της θυγατρικής Alpha Trust Ελληνική Γη

admin