Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Γιατί πούλησε στην Orbyt Global το 94% της Otesat-Maritel

Μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χθες η πώληση της θυγατρικής του ΟΤE Otesat-Maritel στην εταιρεία Orbyt Global με τίμημα ανάμεσα στα 8 και 10 εκατ. ευρώ.

Υπό το νέο σχήμα η εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις της αγοράς.

Ο ΟΤΕ ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο τις συζητήσεις για την πώληση της θυγατρικής του -που ασχολείται με την παροχή δορυφορικών ναυτιλιακών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά- καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις απαιτούσαν σημαντικές επενδύσεις για να συνεχίσει να έχει ισχυρή θέση στην αγορά.

Η Otesat-Maritel παρέχει υπηρεσίες Inmarsat, Iridium και VSAT, καθώς και ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία συνδυάζοντας σταθερά, κινητά, δορυφορικά δίκτυα και εφαρμογές πληροφορικής. Επίσης, παρέχει κινητές δορυφορικές υπηρεσίες για επίγειους χρήστες (εταιρείες ή ιδιώτες) και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο διατηρώντας τη θέση τού ηγέτη στην αγορά, θα έπρεπε ο ΟΤΕ να προχωρήσει σε γενναίες επενδύσεις για να καλύψει τις τεχνολογικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Ωστόσο αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του ΟΤΕ καθώς ο όμιλος επενδύει τα τελευταία χρόνια επί το πλείστων σε οπτικές ίνες και 5G, σχέδιο που είχε συντάξει ο πρώην επικεφαλής του Ομίλου ΟΤE Μ. Τσαμάζ και φαίνεται να υλοποιείται και από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Κ. Νεμπή.

Η Otesat-Maritel που εδρεύει στον Πειραιά, πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 23,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 609 χιλ. ευρώ, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση (1,3 εκατ. ευρώ) εξαιτίας κυρίως των επιπτώσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου. Η εταιρεία δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις απασχολεί 54 εργαζόμενους.

Ο νέος ιδιοκτήτης δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κερδίσει σημαντικό τμήμα της αγοράς.

Η Orbyt Global γιόρτασε φέτος τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στην παγκόσμια αγορά της τεχνολογίας και στον κλάδο της ναυτιλίας. Αποτελεί μια σύγχρονη εταιρεία, έχοντας ως επίκεντρο την καινοτομία. Το επενδυτικό πλάνο της προβλέπει οργανική ανάπτυξη και στοχευμένες εξαγορές. Δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση της εξαγοράς της σουηδικής εταιρείας Telenor Maritime. Η εξαγορά είχε χαρακτηριστεί από την ίδια την εταιρεία ως μια στρατηγική κίνηση που ενδυναμώνει τη θέση της στη Βόρεια Ευρώπη και αναβαθμίζει το πελατολόγιό της, ενώ προσθέτει στην Orbyt Global τη μακρόχρονη εμπειρία του προσωπικού της σουηδικής Telenor Maritime στους τομείς της επιβατηγούς ναυτιλίας και των πλοίων αναψυχής.

Τέλος έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με την FMC GlobalSat για τη δημιουργία της Orbyt FMC Global, μέσω της οποίας παρέχει Starlink.

Related posts

Οσα πρέπει να ξέρετε για το Eurojackpot που φέρνει στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ

admin

Ολο το σχέδιο διάσπασης ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ

admin

Alpha Asset Management: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Intrakat: Οι ΑΠΕ συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας

admin

Ασημένια διάκριση για το Ben’s Original™ στα Super Market Awards

admin

Διεθνείς διακρίσεις για το μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ

admin

Επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους αποφασίζει η Νάκας

admin

Κλουκίνας-Λάππας: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Σ. Μπακαγιάννης

admin

ΟΠΑΠ: Δυνατότητα επανεπένδυσης του μερίσματος από τους μετόχους

admin