Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στις 10:00 η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Στις 10:o0 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη από μία σειρά συνεντεύξεων Τύπου της Κυβέρνησης, σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ δια στόματος του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς θα εξειδικεύσουν τα μέτρα που αφορούν τις αυξήσεις αποδοχών και τις μειώσεις φόρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Πώς είδε η αγορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε: «Ουσιαστικά δεν εξαγγέλθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Άλλωστε για εμάς ήταν κάτι που φαινόταν, γιατί όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν έρχεται σε επαφή με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, προδιαγράφει και το τι θα γίνει στο μέλλον. Πρέπει να τονίσω ότι το μόνο θετικό μέτρο ήταν η κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος από το 2025.

Καμία άλλη ουσιαστική βελτίωση δεν υπάρχει παρά το ότι ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί μετά τις ευρωεκλογές ότι ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησής (σσ για τους ελεύθερους επαγγελματίες) είναι σε λάθος κατεύθυνση και θέλει βελτιώσεις. Για μένα θα έπρεπε να αποσυρθεί και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση να συζητάμε για την φορολόγηση των εσόδων του δημοσίου όσο και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων»

Και συνέχισε: «Έχουμε επιπλέον το θέμα των ρυθμίσεων των ασφαλιστικών εισφορών, το ερώτημα είναι από πού θα πάρουμε τους φόρους. Όσον αφορά τα αναπτυξιακά μέτρα ήταν μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και μόνο. Ακόμη και οι εκχώρηση των αδρανών γαιών προς μεγάλες επενδύσεις, εξαγωγικού προορισμού. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει λίγο παραπάνω. Όταν έχουμε αρνητικό ισοζύγιο στον εμπορικό τομέα, αντιλαμβανόμεθα ότι η αύξηση της αγροτικής παραγωγής πρώτα πρέπει να καλύπτει τις εθνικές ανάγκες και μετά τις εξαγωγές».

Related posts

Οι διαφορές εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής

admin

Συμμαχία με γεωστρατηγική σημασία

admin

Τα 5 «στοιχήματα» της 9ης Ιουνίου

admin

Μητσοτάκης: Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία

admin

«Γαλάζια μουρμούρα» για την υποψηφιότητα Φουντεδάκη και οπισθοχώρηση από την κυβέρνηση

admin

Απόψε ανακοινώνεται το όνομα της νέας ΚΟ των «11» – Ποιο προκρίνεται

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία ενδέχεται να διορίσει πρέσβη στην Αίγυπτο τους επόμενους μήνες

admin

Φλωρίδης: «Το φθινόπωρο η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών»

admin