Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Δείτε live την εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του

Εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην πρόεδροι, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

  • Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα των «ΝΕΩΝ» για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τους καθώς τα γενέθλια του κόμματος είναι έναν περίπου μήνα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι αναμένεται να μιλήσουν για όλες τις πολιτικές με τις οποίες στήριξε το ΠΑΣΟΚ την κοινωνία όταν βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας ενώ θα υπάρξουν και αναφορές για την επόμενη μέρα και το πως θα πρέπει να πορευτεί το κόμμα.

20.40 Στο βήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η καμπύλη του ΠΑΣΟΚ είναι η καμπύλη της μεταπολίτευσης» τα πρώτα λόγια του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Το ΠΑΣΟΚ συγκροτήθηκε ως πολιτικό και κοινωνικό υποκείμενο» συνέχισε.

20.28 Στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου

«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στο λαό δημοκρατικά φτερά για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο» οι πρώτες κουβέντες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η αποτελεσματική απάντηση στα προβλήματα και της κρίσης που άφηνε πίσω της η Δεξιά», συνέχισε και άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία διαπιστώνοντας πως σήμερα «η Ελλάδα υποχωρεί παντού, βρισκόμαστε σε πτώση». Συνέχισε πως ήρθε πάλι η ώρα που η Δεξιά αποδείχθηκε ανίκανη. «Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής ήρθε η ώρα για το λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του. Η ιστορία καλεί και προσκαλεί τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθούν μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις για την αλλαγή» σημείωσε.

Λίγο πριν κατέβει από το βήμα τόνισε πως «ήρθε η ώρα ξανά με μια σύγχρονη πολιτική, καινοτόμα, αντισυστημική, να μπούμε σε μια νέα πορεία σε μια όμορφη θάλασσα με τον πολίτη συμμέτοχο για να αξιόπιστο μέλλον. Να πάρουμε στα χέρια την υπόθεση που λέγεται προοδευτική παράταξη και να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου».

20.25 Στο βήμα ο Κώστας Σημίτης 

«Στην πορεία των 50 ετών αντιμετωπίσαμε αντιξοότητες και προκλήσεις αλλά καταφέραμε να βάλουμε τα θεμέλια για μια δημοκρατική Ελλάδα. Προχωράμε μπροστά με τόλμη και δύναμη. Θα πετύχουμε» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

20.23 «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» φωνάζει το συγκεντρωμένο πλήθος

20.19 Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί για τα 50 χρόνια από τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ

Δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. «Παρών» και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το πρόγραμμα των εορτασμών του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, και θα ακολουθήσει συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση. Θα τραγουδήσουν επίσης οι Γιώργος Περρής, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή Τιμητική συμμετοχή θα έχει ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ενώ θα συμμετάσχει και η 15μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και η 12μελής μικτή χορωδία υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Related posts

Πιάνεις θέση;

admin

Το πρώτο κρας τεστ για την κυβέρνηση

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Περιοδεία Γεραπετρίτη σε Ντόχα και Κουβέιτ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα, λέει ο Καλαματιανός

admin

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συνάντηση υψηλού συμβολισμού και χαμηλών προσδοκιών

admin

Βολές διαρκείας πριν από τα όργανα

admin

Φόβοι για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

admin

Σε περιδίνηση o ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο – Συνεδριάζει ξανά η Πολιτική Γραμματεία

admin