Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το απόγευμα η εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

Εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται σήμερα στις 19:30.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τους καθώς τα γενέθλια του κόμματος είναι έναν περίπου μήνα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι αναμένεται να μιλήσουν για όλες τις πολιτικές με τις οποίες στήριξε το ΠΑΣΟΚ την κοινωνία όταν βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας ενώ θα υπάρξουν και αναφορές για την επόμενη μέρα και το πως θα πρέπει να πορευτεί το κόμμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση.

Θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Περρής, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή, ενώ τιμητική συμμετοχή θα έχει ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης. Θα συμμετάσχει επίσης η δεκαπενταμελής ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και η δωδεκαμελής μικτή χορωδία υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του θα μιλήσει για την πορεία του κόμματος τις προηγούμενες δεκαετίες και την παρακαταθήκη που άφησε σε διάφορους τομείς, όπως στη δημιουργία του Ε.Σ.Υ.

Στην εκδήλωση θα είναι όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τα σημερινά γενέθλια του κόμματος.

Related posts

Τραγωδία στη Λιβύη: Το χρονικό και τα ερωτήματα γύρω από το τροχαίο με πέντε Έλληνες νεκρούς

admin

Κλιμάκωση της σύγκρουσης για τις υποκλοπές

admin

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στους προοδευτικούς πολίτες – «Επενδύουμε στην ενότητα του λαού και όχι στον διχασμό»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Σκυλοβαρεθήκαμε με τον Τάιλερ την υπερέκθεση…»

admin

Ευρωεκλογές: Οι φόβοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά των κομμάτων 5 μέρες πριν την κάλπη

admin

Επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια για το Κυπριακό: Θέλει να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια

admin

Κλίμα έντασης, διλήμματα και αβεβαιότητα

admin

Ο «νεόφερτος Φλωρίδης» απέδωσε διάταξη της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Κουμουνδούρου

admin

Email: Η πρώτη αντίδραση της Ασημακοπούλου για την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

admin