Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γκάλαντ: Το “κέντρο βάρους” μετατοπίζεται σταδιακά από τη Γάζα στο βόρειο μέτωπο

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι το “κέντρο βάρους” μετατοπίζεται σταδιακά από τη Λωρίδα της Γάζας στο βόρειο μέτωπο, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

“Το κέντρο βάρους μας μετατοπίζεται από τον νότο προς τον βορρά, βρισκόμαστε σε μια σταδιακή αλλαγή. Έχουμε ακόμη δουλειά στον νότο, έχουμε ομήρους τους οποίους πρέπει να φέρουμε πίσω, διαπραγματευόμαστε επ’ αυτού και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε αποτελέσματα, είναι κάτι πολύ σημαντικό”, είπε ο Γκάλαντ κατά την επιθεώρηση της 36ης Μεραρχίας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

“Θέλουμε να φέρουμε πίσω τους (εκτοπισθέντες) κατοίκους στον βορρά, θέλουμε να τους φέρουμε πίσω με ασφάλεια. Εάν αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο μιας συμφωνίας, θα το κάνουμε έτσι”, είπε ο Γκάλαντ, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το Ισραήλ θα αναλάβει δράση.

-

Related posts

Μέρι Ντέιλι (Fed): Πιθανώς ακόμα δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος

admin

Σκληρές μάχες μεταξύ της 36ης Μεραρχίας των IDF και της Χαμάς – Πάνω από 13.300 οι νεκροί στη Γάζα, λένε οι Παλαιστίνιοι

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία ανακοινώνει πως καταρρίφθηκαν 22 drones της Ρωσίας από τα 25 τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν την Οδησσό

admin

Απόλυτα επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο σε άνθρωπο

admin

Ρωσία: Οι αρχές απομάκρυναν 4.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους στο πλημμυρισμένο Ορσκ

admin

Ιράκ-Συρία: Νέες επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων των ΗΠΑ

admin

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα βλέπει ώθηση στην ανάπτυξη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

admin

Οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή θα φτάσουν ως και 38 τρισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2050

admin

Οι Ισραηλινοί προχωρούν όλο και πιο βαθιά στη Γάζα – Πάνω από 10.300 οι νεκροί, λένε Παλαιστίνιοι

admin