Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Politico γράφει για τις υποκλοπές

Το Politico έκανε ένα ρεπορτάζ με αφορμή το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών – το οποίο αποκαλεί predatorgate, παρεμπιπτόντως. Οι ενημερωμένοι έλληνες αναγνώστες δεν μαθαίνουν κάτι καινούργιο σχετικά με την υπόθεση. Ωστόσο, το κείμενο με τον τίτλο «ανέλεγκτες οι υπηρεσίες παρακολούθησης» είναι μια εξαιρετική περίληψη όλων όσα έχουν συμβεί από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, που μπήκε στο αρχείο το πολιτικό σκέλος των παρακολουθήσεων. Και έχει μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις πάνω στον χειρισμό της υπόθεσης, όπως αυτή του συνηγόρου του Θανάση Κουκάκη, Ζαχαρία Κεσσέ, ο οποίος δηλώνει ότι «η έρευνα ήταν ελλιπής και επιφανειακή», προσθέτοντας πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, απέτυχε να διερευνήσει πώς οι υποκλοπές κορυφαίων υπουργών, πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών ήταν δυνητικά σοβαρά κακουργήματα.

…κι ο ΣΥΡΙΖΑ αδράχνει την ευκαιρία

Εξού, λοιπόν, κι η Κουμουνδούρου δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Αντίθετα, εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία ανάμεσα σε άλλα γράφει: «για κάθε κανονικό κράτος, θα ήταν και η σημερινή ακόμα μια ημέρα ντροπής. Ενα ακόμα στίγμα για τη Δημοκρατία. Ενδεχομένως, έστω και τώρα, μια ημέρα παραιτήσεων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο και το ανερυθρίαστο “κουκούλωμά” του. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το μιντιακό σύστημα, αναζητείται απλά λίγη ακόμα λάσπη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μπας και αλλάξει η ατζέντα. Το Politico, καθώς και μερικά ακόμα διεθνή και ελάχιστα εγχώρια ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους ώστε το σκάνδαλο των υποκλοπών – σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη – να μην παραμείνει στο αρχείο. Το επαναλαμβάνουμε: η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

Oι στοιχηματικές για

τη μάχη του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκοπήσεις τώρα δεν έχουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν συζητιούνται και δεν μπορούν να μετρηθούν. Οι λάτρεις του πολιτικού τζόγου έχουν βρει άλλη διέξοδο: τσεκάρουν τις αποδόσεις των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος για να δουν πώς εξελίσσεται η προεκλογική τους καμπάνια μέσα στη θερινή ραστώνη. Σύμφωνα με τη Novibet, λοιπόν, ο Χάρης Δούκας δίνει 1,90, ο Νίκος Ανδρουλάκης 2,50, η Αννα Διαμαντοπούλου 5,00, ο Παύλος Γερουλάνος 6,00, ο Μιχάλης Κατρίνης 17,00 και η Νάντια Γιαννακοπούλου 31,00, ενώ η Stoiximan δίνει 1,95 στον Χάρη Δούκα, 2,60 στον Νίκο Ανδρουλάκη, 5,00 στην Αννα Διαμαντοπούλου, 6,00 στον Παύλο Γερουλάνο, 17,00 στον Μιχάλη Κατρίνη και 30,00 στη Νάντια Γιαννακοπούλου. Οπως βλέπετε, οι αποκλίσεις είναι απειροελάχιστες.

Το «τεχνικό λάθος»

της Βόζεμπεργκ

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ έφτιαξε μια διαδικτυακή κάρτα για να δώσει συγχαρητήρια στον Μίλτο Τέντογλου στην οποία έβαλε από κάτω τα λογότυπα της ΝΔ και του ΕΛΚ. Μάλλον κανείς δεν της εξήγησε ότι κανένα κόμμα, ούτε καν τα κυβερνώντα, δεν μπορεί να εργαλειοποιεί το εθνόσημο στη φανέλα ενός αθλητή – ούτε πως με τόσο φτηνιάρικες εικαστικές παρεμβάσεις δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στα σόσιαλ μίντια η φαεινή της ιδέα, αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση και να ανεβάσει μια άλλη χωρίς το όνομά της και τα σήματα των κομμάτων της. Κι όχι μόνο. Αναγκάστηκε και να απολογηθεί γράφοντας «οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, διότι λόγω τεχνικού λάθους συμπεριελήφθησαν στην εικόνα του τα προσωπικά μου στοιχεία κατά την ανάρτηση των συγχαρητηρίων για την παγκόσμια επιτυχία του». Δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι το «τεχνικό λάθος» της Βόζεμπεργκ είναι τόσο πιστευτό όσο ο Πάνος Καμμένος όταν έλεγε ότι πήρε παιδί του το iPad, μπήκε στον λογαριασμό του κι ανέβασε τη γραβάτα με τα πέη το μακρινό 2017.

Αυγουστιάτικη διαβούλευση

Οπως πληροφορούμαι, διαβουλεύσεις νομοσχεδίων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο. Το τελευταίο σχέδιο νόμου ανέβηκε στη Διαύγεια στα μέσα Ιουλίου αλλά ίσως κι από την εβδομάδα που έρχεται – παρότι είναι η πιο νεκρή του χρόνου, αφού λείπουν σχεδόν όλοι για διακοπές – περιμένουμε να ανέβει το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Επεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – αλλά ίσως αρχές Σεπτεμβρίου. Η βιασύνη εξηγείται. Η πρωθυπουργική εντολή είναι να μην αργεί καμία πρωτοβουλία η οποία αφορά την καθημερινότητα.

Related posts

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

admin

Απολογία σε σκηνικό κυβερνητικής κρίσης

admin

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Χατζηνικολάου για την επίθεση στη Real

admin

Σκληρό πόκερ στο ΠΑΣΟΚ – Η πιο δύσκολη μέρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

admin

Επιχείρηση χαρτογράφησης του απόδημου Ελληνισμού

admin

Οι Τούρκοι απαγόρευσαν στον Τζιτζικώστα την είσοδο στην χώρα

admin

Υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών ο Θεοδωρικάκος

admin

Τι εστί ΠΑΣΟΚ;

admin

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος, έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο και οι δημότες θα κερδίσουν

admin