Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά

Νίκος Ανδρουλάκης

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει… φωτιά

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη οι επόμενες μέρες έχουν σχεδιασμό στην Αθήνα: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς κάποια επίσημη περιοδεία στον ορίζοντα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αφιερώνει αυτές τις μέρες στη συσπείρωση του μηχανισμού του και στη δημιουργία νέων συμμαχιών.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα τηλέφωνα με τα στελέχη έχουν πάρει φωτιά – και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δουλειάς, γνωρίζοντας πως μοιράζεται έστω και ένα μικρό κομμάτι των ψηφοφόρων που τον στήριξαν το 2021 με τουλάχιστον δύο συνυποψηφίους του.

Αυτή η ενεργοποίηση έχει και τις δυσκολίες της: η προεδρική πλευρά δεν περίμενε ότι θα χρειαστεί αυτού του είδους η οργανωτική δουλειά να γίνει τόσο γρήγορα και βρίσκεται απέναντι σε άλλους τρεις (με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις) βασικούς διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος.

Παράλληλα, μιλάμε για έναν μηχανισμό κουρασμένο από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις – οι οποίες, από την άλλη, επιτρέπουν να εντοπιστούν τα λάθη που έχουν γίνει και να διορθωθούν.

Παύλος Γερουλάνος

Στα νησιά του Ιονίου για «ανοιχτό διάλογο»

Σε μια προνομιακή για τον ίδιο περιφέρεια, τα Ιόνια Νησιά, συνεχίζει τις περιοδείες του αυτή την εβδομάδα ο Παύλος Γερουλάνος – πληροφορίες για την πασοκική γεωγραφία αναφέρουν πως διεκδικεί την πρωτιά στην Κεφαλονιά, ενώ δίνει μάχη να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος των ψηφοφόρων και στη Ζάκυνθο. Εκεί αναμένεται να βρεθεί και σήμερα, για επαφές τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο για ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, όπου σκοπεύει «να παρουσιάσει το σχέδιό του για την αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα από την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ», όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του.

Και ο Γερουλάνος βασίζεται στο αυτοδιοικητικό δίκτυο: οι συναντήσεις του περιλαμβάνουν τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Στασινόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κωνσταντίνο Καποδίστρια και τον αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Κώστα Τσιριγώτη. «Στόχος μου είναι ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, κυρίαρχο στον χώρο του και θα υπηρετεί το όραμα για το οποίο γεννήθηκε», ανέφερε για τις επιδιώξεις του (Real News).

Αννα Διαμαντοπούλου

Aιχμές και επισήμως για το μητρώο

Στους υποψηφίους που εγείρουν αντιδράσεις για το μητρώο βρίσκεται από χθες και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία με επιστολή της στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ), που διαμοιράστηκε και στους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους, αφήνει (μεταξύ άλλων) αιχμές για τους μέχρι τώρα χειρισμούς όσον αφορά την παράδοση των στοιχείων των μελών στα διαφορετικά στρατόπεδα: «Η αργοπορημένη παράδοση ενός ελλιπέστατου μητρώου μελών (που προσομοιάζει με τηλεφωνικό κατάλογο), σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην προηγουμένη εκλογική διαδικασία κάνει σαφές ότι η επιτροπή σας δεν δίνει σε όλους τους υποψηφίους τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια έντιμη προεκλογική διαδικασία», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός, ζητώντας παράλληλα ως «επιβεβλημένη ανάγκη» την «άμεση παραγγελία κατ’ ελάχιστον 1.400 tablets».

Η Διαμαντοπούλου συνδέει την έγκαιρη αύξηση του αριθμού των tablet για την ηλεκτρονική διασύνδεση με τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, σχολιάζοντας επίσης πως «η δυσκολία συμμετοχής την ημέρα των εκλογών δεν συμβάλλει στην εξωστρέφεια και διεύρυνση του Κινήματος».

Χάρης Δούκας

Στη Θεσσαλονίκη με αυτοδιοικητική ατζέντα

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη «πέταξε» μέσα σε λίγες ώρες ο Χάρης Δούκας, γνωρίζοντας πως η βόρεια Ελλάδα και ειδικά το αυτοδιοικητικό δίκτυο πέριξ της πόλης αποτελούν ένα από τα πιο αδύναμα οργανωτικά του σημεία. Μια από τις συναντήσεις που είχε εκεί ήταν με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου (φωτογραφία), όπου συζήτησαν για την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για την περιοχή – ρίχνοντας αιχμές και προς την κεντρική διοίκηση και τις καθυστερήσεις στην αποδοχή των αποφάσεων για τη μαρίνα της Καλαμαριάς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν για το real estate της ΔΕΘ. «Η νίκη της Καλαμαριάς είναι μεγάλη, γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει οριστικά ρότα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Δούκας μίλησε και για το ζήτημα των μεταφορών: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο, με όσα κάνει και όσα εξαγγέλλει για τον ΟΑΣΘ. Τα προβλήματα με τα πολύ παλιά και ακατάλληλα λεωφορεία δεν λύνονται με τις ενοικιάσεις παλιών λεωφορείων από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης», επεσήμανε.

Μιχάλης Κατρίνης

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ»

Με διαρκείς επαφές στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στα Χανιά, προς υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, ο Μιχάλης Κατρίνης συνεχίζει να προβάλει ως η πιο «εξ αριστερών» υποψηφιότητα, η οποία αναδεικνύει τη σημασία μιας μεγάλης ενιαίας προοδευτικής παράταξης απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό συνεχίζει και τους υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση γενικά:

«Η Ελλάδα έχει μπει πλέον στη δίνη μιας μεγάλης πολιτικής και θεσμικής κρίσης, που έχει αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών αλλά και στο μέλλον όλων», ανέφερε σε δηλώσεις του, εξηγώντας πως το 60% και πλέον των πολιτών δεν πήγε να ψηφίσει, επτά στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ότι υπάρχει διαφθορά στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, ενώ το 68% των ερωτώμενων στο Ευρωβαρόμετρο πιστεύει ότι οι πολιτικοί χρηματίζονται και χρησιμοποιούν την εξουσία για προσωπική ανέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κατρίνης σημείωσε πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος δεν μας θέλει μικρομεσαίο κόμμα ούτε συμπλήρωμα της ΝΔ».

Related posts

Ανδρουλάκης: Ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα για να μην έχει γίνει τίποτα από όσα οφείλουμε ως πολιτεία

admin

Κλειστή η άνοδος του Κηφισού – Ανδρας έπεσε στο ποτάμι στο ύψος του Ρέντη

admin

Αυστηρή επιστολή στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Πλεύρης: Τα νέα εμβόλια θα προστατεύουν κι από τη νόσηση με κοροναϊό με Ομικρον

admin

Οικονόμου σε Τσίπρα μετά την επίσκεψη στη ΡΑΕ: «Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες»

admin

Αχτσιόγλου για ομόφυλα ζευγάρια: Απαιτείται πλήρης αναγνώριση του δικαιώματός τους στην οικογένεια

admin

«Τοξικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλει η Συρεγγέλα μετά την επίθεση Ακρίτα σε δημοσιογράφο για ενδυματολογικές επιλογές

admin

Επίθεση στο Ισραήλ: Σφοδρή καταδίκη των επιθέσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ για ομόφυλα ζευγάρια: Ομηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης – Ελπίζουμε να μην επιλέξει κι ο ίδιος την αποχή

admin