Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα διαγραφής Σπίρτζη

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη (6/8) η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εξετάσει αίτημα 70 μελών του κόμματος για τον Χρήστο Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους στις 11 Ιουλίου ζητούν να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης από το κόμμα, καθώς τον κατηγορούν για προσωπική ατζέντα, για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

«Λειτουργεί με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς», ανέφεραν οι 70 στην επιστολή τους.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Ως εκλεγμένα μέλη, σε αιρετές θέσεις του κόμματος αλλά και ως απλά μέλη του κόμματος μας, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, το κύρος και την αξιοπρέπεια του κόμματος όταν αυτή βάλλεται από οποιονδήποτε», έλεγαν.

«Δεν θα πάω»

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης με δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ  έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

«Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτή την περίοδο, δεν έχω χρόνο, δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», είπε ο κ. Σπίρτζης και υποστήριξε ότι με την επιλογή του να μην πάει στη συνεδρίαση παρότι εκλήθη, δεν απαξιώνει το θεσμικό όργανο.

«Δεν το απαξιώνω καθόλου, δεν υπάρχει – ούτε όταν μου έστειλαν την καταγγελία – κάποιο χρονικό περιθώριο, ούτε από τον κανονισμό, ούτε από το καταστατικό μας», είπε. «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος του κόμματος μας, δεν είναι εδώ καν», ανέφερε.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως φαντάζεται ότι «η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει για το τι θα κάνει ή θα λάβει κάποια απόφαση χωρίς να έχω πει εγώ τις απόψεις μου, θα συνεδριάσει δηλαδή ερήμην μου φαντάζομαι και θα εξετάσει τους 70 που καταγγέλλουν γιατί είπα την άποψη μου, και μετά θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή».

Στο ερώτημα πώς θα το αντιμετωπίσει αν διαγραφεί, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω – δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω – την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν. Αν διαγραφώ για τους λόγους που καταγγέλλομαι από τους συγκεκριμένους 70 θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή».

Related posts

Μητσοτάκης: Πάω στον Ερντογάν με απόλυτη αυτοπεποίθηση και συνέπεια στις εθνικές γραμμές

admin

Το τέλος της ριζοσπαστικής Αριστεράς (;)

admin

Ξεκινούν τα επί πληρωμή χειρουργεία με πλήθος αντιδράσεων και χωρίς προσωπικό – «Θέλει χρόνο» λέει ο Γεωργιάδης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητά η «Ομπρέλα»

admin

Εντός και εκτός

admin

Τρία κόμματα στην κούρσα των προεκλογικών σποτ

admin

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον κάτοικο που έσωσε δεκάδες μετανάστες

admin

Οταν ο Πάγκαλος έλεγε τον Αβραμόπουλο «κύριο τίποτε»

admin

Αψιμαχίες χωρίς τέλος, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα

admin