Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Αποτελέσματα, διεθνή sell-off και Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο: Αποτελέσματα, διεθνή sell-off και Μέση Ανατολή

Υποχώρηση κατά 2,95% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 1430,90 µονάδες (στο -2,61% ο Γ.∆. & στο -3,02% οι τράπεζες στην εβδοµάδα, στο 10,56% ο Γ.∆. & στο 18,18% οι τράπεζες στο έτος). 

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 124,3 εκ. ευρώ. Η κατά 5,81% υποχώρηση του δείκτη Nikkei µε αφορµή την κλιµάκωση της γεωπολιτικής έντασης διαµόρφωσε τις προϋποθέσεις για πτωτική κίνηση και των ευρωπαϊκών αγορών. Σαν αποτέλεσµα ο Γ.∆. άνοιξε µε µεγάλο πτωτικό χάσµα κινούµενος µόνο σε αρνητικό έδαφος και σε αδιάλειπτα καθοδική πορεία, µε το κλείσιµο στις δηµοπρασίες να γίνεται σχεδόν στο χαµηλό της ηµέρας. Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο αλλά το σύνολο των blue chips.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,253%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-4%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-4,85%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η ΜΟΗ (-4,25%), ο ΟΤΕ (- 3,08%), ο Ελλάκτωρ (-3,32%), το Jumbo (-3,80%), η Cenergy (-4,83%), η ∆ΕΗ (-2,78%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,70%), η Melten (-2,93%) και η Aegean (-2,82%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε ο ΟΛΠ ( 0,39%) και η Premia ( 1,54%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Απολογιστικά, 13 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 98 εκείνων που υποχώρησαν.

Τα αποτελέσµατα 1ου εξαµήνου ανακοινώνει την Τρίτη η ∆ΕΗ, την Τετάρτη ο ΟΤΕ & η ΕΕΕ και την Πέµπτη ο Πετρόπουλος & η Ideal Holdings, ενώ στις ΗΠΑ Caterpillar, Airbnb, Disney κ.α. ανακοινώνουν τα µεγέθη τους για το 2ο τρίµηνο.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η ισχυρή στήριξη στις 1427 µονάδες του Γ.∆. είναι δυνατό να προκαλέσει αντίδραση από µέρους των αγοραστών, εφόσον, τα αναµενόµενα αντίποινα του Ιράν δεν είναι τέτοιας έκτασης ώστε να πυροδοτήσουν γενικευµένη σύρραξη.

#Ανάλυση #Κύκλος #ΧΑ

Related posts

Unibios: Εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο- Η σύνθεση

admin

HellasFin: Πόσο ψηλά θα πάει ο S&P 500;

admin

Autohellas: Υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές το ομόλογο- Στο 4,25% η απόδοση

admin

Mytilineos: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €928 χιλ.

admin

Attica Bank: Η Άννα Γκόβα αναλαμβάνει Chief Legal Officer

admin

Εθνική: Στις αγορές με ομόλογο Tier 2

admin

Austriacard Holdings: Ειδικός διαπραγματευτής η Euroxx Χρηματιστηριακή

admin

Roadshow στο Λονδίνο με «εθνική Ελλάδος» και…σινιάλα Μητσοτάκη στους επενδυτές

admin

Lamda: Μερική αλλαγή χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων από ΑΜΚ

admin