Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι ενδείξεις για επικείμενη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ολοένα και περισσότερες ήταν οι ενδείξεις που εμφανίζονταν σήμερα για μεγάλη ανταλλαγή κρατημένων μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, από τη μία πλευρά, και των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Σλοβενίας και της Βρετανίας από την άλλη. Μια τέτοια ανταλλαγή, εάν λάμβανε χώρα, θα ήταν η σημαντικότερη μεταξύ Μόσχας και Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

“Συνεχίζω να μην κάνω κάποιο σχόλιο”, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το Fox News μετέδωσε ότι ο φυλακισμένος δημοσιογράφος της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς πρόκειται να επιστρέψει στις ΗΠΑ στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, πιθανόν αργότερα σήμερα.

Ο ιστότοπος Flightradar24, που παρακολουθεί την πορεία αεροσκαφών, έδειξε ότι ειδικό αεροπλάνο της ρωσικής κυβέρνησης που έχει χρησιμοποιηθεί για προηγούμενη ανταλλαγή κρατουμένων, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, πέταξε από τη Μόσχα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, πριν επιστρέψει στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Πολ Γουίλαν, πρώην Αμερικανός πεζοναύτης, και ο Βλαντίμιρ Καρά Μουρζά, Ρωσοβρετανός αντιφρονών –και οι δύο είναι φυλακισμένοι στη Ρωσία— είναι άφαντοι, δήλωσαν χθες οι δικηγόροι τους, αφού τουλάχιστον επτά Ρώσοι αντιφρονούντες μετακινήθηκαν αιφνιδιαστικά από τις φυλακές τους τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα, υπήρχαν μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα στον ρωσικό τύπο ότι ένας ακόμα αντιφρονών και ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ο Βάντιμ Οστάνιν, μεταφέρθηκε στη Μόσχα από τη φυλακή του στη Σιβηρία.

Στο μεταξύ, δικηγόρος του Αλεξάντρ Βίνικ, ενός Ρώσου που κρατείται στις ΗΠΑ, μιλώντας χθες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πού βρίσκεται ο πελάτης του “έως ότου πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή”. Ωστόσο, ο δικηγόρος, ο Αρκάντι Μπουκ, δήλωσε στο RIA ότι ενημερώθηκε από δικηγόρους που εκπροσωπούν κρατουμένους στη Ρωσία ότι εκείνοι είναι “καθ’ οδόν” προς άγνωστες τοποθεσίες.

Το RIA μετέδωσε επίσης ότι τέσσερις Ρώσοι που βρίσκονται σε αμερικανικές φυλακές εξαφανίστηκαν από τη βάση δεδομένων με τα στοιχεία κρατουμένων που διαχειρίζεται η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών.

Related posts

Ισραήλ-Χαμάς: Οι πέντε στόχοι του Πούτιν στη Μέση Ανατολή

admin

Ebury: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη – Δεν πρόκειται να “φρενάρουν” τις αυξήσεις επιτοκίων

admin

Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στον εκτοπισμό κατοίκων της Γάζας σε άλλη χώρα

admin

Dollar Tree: Ζημιές το τελευταίο τρίμηνο, σχεδιάζει να κλείσει 1.000 καταστήματα

admin

Βόρεια Νιγηρία: Έξι νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

admin

Ρωσία: Η FSB ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων στο Μπριάνσκ

admin

Γιος διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών εκδίδεται από το Μεξικό στις ΗΠΑ

admin

“Νεκροί” από “ισραηλινά πλήγματα” δύο από τους ομήρους της Χαμάς που παρουσιάζονταν σε χθεσινό βίντεο

admin

“Καμπανάκι” για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου από τον Βέλγο κεντρικό τραπεζίτη

admin