Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η FSB ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων στο Μπριάνσκ

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών δολιοφθορέων, σκοτώνοντας δύο από αυτούς και συλλαμβάνοντας άλλους πέντε, αφού διείσδυσαν βαθιά σε περιφέρεια της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η FSB αναφέρει ότι, σε συνεργασία με την εθνοφρουρά και το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, “σταμάτησε” στις 30 Αυγούστου μια ομάδα “σαμποτάζ και αναγνώρισης” της Ουκρανίας στην περιφέρεια Μπριάνσκ.

Στη διάρκεια της επιχείρησης “σκοτώθηκαν δύο (Ουκρανοί) στρατιωτικοί και πέντε ακόμη συνελήφθησαν. Τρεις εξ αυτών έχουν τραυματιστεί”, διευκρίνισε.

“Στόχος των δολιοφθορέων ήταν να εξαπολύσουν σειρά ηχηρών τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών”, πρόσθεσε.

Στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ, ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ, δήλωσε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Ναβλίνσκι, περίπου 40 χιλιόμετρα από το ουκρανικό μέτωπο.

Η FSB επεσήμανε ότι η ομάδα αποτελούνταν από στρατιώτες, μέλη της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU), της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού και των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάθε “δολιοφθορέας” ήταν εξοπλισμένος με αυτόματα πιστόλια με σιγαστήρες, “ισχυρά εκρηκτικά”, “μεγάλο αριθμό χειροβομβίδων” και γυαλιά νυχτερινής όρασης.

-

Related posts

Ουκρανία: Η Κομισιόν ενισχύει τη συνεργασία και τη στήριξη στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας

admin

Ουκρανία: Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος Ζελένσκι υπόσχεται πως θα αφανίσει τους ρώσους εισβολείς

admin

Οι “έρημοι τροφίμων” δεν είναι αυτές που προκαλούν πείνα στις ΗΠΑ – Βασικές αιτίες οι μισθοί, η ανισότητα και ο πληθωρισμός

admin

Πρώην ηγέτης Χαμάς: “Κρατάμε ομήρους αρκετούς ισραηλινούς στρατιώτες για να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων”

admin

Βόρεια Μακεδονία: Στις 8 Μαΐου 2024 οι βουλευτικές εκλογές

admin

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 30 ενόπλους Παλαιστινίους στην Ζεϊτούν στην Πόλη της Γάζας

admin

ΗΠΑ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

admin

Λίβανος: Κυανόκρανος του ΟΗΕ τραυματίστηκε στα σύνορα με το Ισραήλ

admin

Νετανιάχου: H Παλαιστινιακή Αρχή όπως είναι σήμερα δεν θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της Γάζας – Τι είπε για τους ομήρους

admin