Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μολδαβία: Aπελαύνει Ρώσο διπλωμάτη, καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη και κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας για να του επιδώσει επίσημη διαμαρτυρία, αφού οι υπηρεσίες επιβολής νόμου του Κισινάου έθεσαν υπό κράτηση δύο Μολδαβούς αξιωματούχους με τις κατηγορίες της προδοσίας και της συνωμοσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Μολδαβίας δήλωσε στο Reuters ότι τα δύο αυτά πρόσωπα συνελήφθησαν με την υποψία ότι παρείχαν πληροφορίες στον βοηθό ακολούθου άμυνας της ρωσικής πρεσβείας στο Κισινάου, σε μια ακόμη εξέλιξη που επιδεινώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι “συγκεντρώθηκαν πληροφορίες και στοιχεία που βεβαιώνουν τη διενέργεια στο έδαφος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας (από Ρώσο διπλωμάτη) από ενέργειες ασύμβατες με το διπλωματικό (τους) καθεστώς”.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Κισινάου Όλεγκ Βασνέτσοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση των διπλωματών της “μη φιλική” και ότι η Ρωσία θα ανταπαντήσει στην σημερινή κίνηση της Μολδαβίας.

Η Μόσχα έχει επικρίνει την νέα υπόθεση προδοσίας και συνωμοσίας που ανακοίνωσε χθες η Μολδαβία, κάνοντας λόγο για “μια ακόμα επίδειξη αντιρωσικού αισθήματος που καλλιεργείται με προσποιητό τρόπο στη Μολδαβία”.

-

Related posts

Ο Ζελένσκι καλεί σε “ενότητα” τη Βαρσοβία απέναντι στη Μόσχα

admin

Μακρόν: Όλα δείχνουν ISIS για την επίθεση στη Μόσχα – Κυνισμός Πούτιν να εμπλέκει την Ουκρανία

admin

“Κίτρινη κάρτα” Δύσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το εμπόριο με τη Ρωσία

admin

Την ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας υπογράμμισαν Μπάιντεν και Μακρόν

admin

Στις συμπληγάδες των Βαλκανίων η Ελλάδα

admin

Βέλγιο: Έκκληση για ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

admin

Ιαπωνία: “Σοβαρότερη παρά ποτέ” η απειλή της Βόρειας Κορέας

admin

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Oι ΗΠΑ θα πρέπει να πιέσουν για τον γρήγορο τερματισμό του πολέμου

admin

Πολωνία: Νέος πρωθυπουργός ο Ντόναλντ Τουσκ

admin