Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών που έκανε ποτέ ανακοίνωσε η Standard Chartered

Τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών που έχει κάνει ποτέ ανακοίνωσε η Standard Chartered, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ενισχύθηκαν από την επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 1,5 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,5 δισ.

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της τράπεζας, όπου τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27%, καθώς η τράπεζα προσέλκυσε μεγαλύτερο αριθμό εύπορων πελατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Bill Winters δήλωσε ότι πρόκειται για ένα “ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων” και ότι έχει “εμπιστοσύνη στις επιδόσεις μας και στην ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση”.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν “την αξία του franchise μας ως διασυνοριακής εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας και ως κορυφαίου διαχειριστή πλούτου για εύπορους πελάτες”.

Η τράπεζα αναβαθμίζει την πρόβλεψή της για την αύξηση των λειτουργικών εσόδων, λέγοντας ότι τώρα αναμένει ότι το ποσοστό θα αυξηθεί περισσότερο από 7% το 2024, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5-7%.

Related posts

Βιλερουά (ΕΚΤ): Πρέπει να μειώσουμε τα επιτόκια το 2024

admin

Η Attica Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια καταθέσεων

admin

Eπαφές Ελλήνων θεσμικών επενδυτών με τη διοίκηση της Alpha Bank

admin

Σεντένο (ΕΚΤ): Καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα οι μειώσεις επιτοκίων 

admin

ΤτΕ: Αυξάνεται η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

admin

Eurobank: Πώς βελτιώθηκε o δείκτης οικονομικού κλίματος το 2ο τρίμηνο

admin

Δεν έκανε πίσω η ΕΚΤ, αύξηση 50 μ.β. στα επιτόκια

admin

Γκάζι στη μείωση των κόκκινων δανείων από την Alpha Bank

admin

Εναλλαγή ανά δυο εβδομάδες στο προσωπικό καταστημάτων Alpha Bank

admin