Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Επεισόδια και συλλήψεις στη Βιέννη καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βιέννη καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να διακόψουν πορεία εκατοντάδων ακροδεξιών. Περισσότερα από 50 άτομα συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στην Αυστρία με αναμενόμενη την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αντιφασιστικές ομάδες και αριστερά πολιτικά κόμματα είχαν καλέσει σε διαμαρτυρίες ενάντια σε μια διαδήλωση και πορεία από ακροδεξιούς στο κέντρο της Βιέννης με το σύνθημα “επαναμετανάστευση” (remigration) που χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τη μαζική επιστροφή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Εκατοντάδες αξιωματικοί αναπτύχθηκαν για να κρατήσουν χώρια τις αντίπαλες ομάδες.

Άλλοι 10 συνελήφθησαν όταν μασκοφόροι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τα τζάμια ενός περιπολικού έσπασαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γκέχαρντ Κάρνερ προειδοποίησε για διώξεις “είτε διαπράττονται από αριστερούς ή δεξιούς εξτρεμιστές ή άλλους εχθρούς της δημοκρατίας”.

Η Αυστρία πηγαίνει στις κάλπες στις 29 Σεπτεμβρίου. Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας κέρδισε οριακά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πολιτικοί από αριστερά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων – του σημερινού εταίρου συνασπισμού των συντηρητικών – και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών προειδοποιούν ότι μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει το Κόμμα της Ελευθερίας θα ενθάρρυνε τον εθνικό διχασμό.

- ERTnews


 

Related posts

ΗΠΑ: Αινιγματική ανακοίνωση του πρόεδρου κοινοβουλευτικής επιτροπής περί “σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια”

admin

Ουκρανία: 51 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε χωριό του Χάρκοβο

admin

Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει πιο επικινδυνη από πυρηνική βόμβα

admin

Συναγερμός στην Μπέλγκοροντ για νέες ουκρανικές επιθέσεις

admin

Ρωσία: Σφοδρή επίθεση σε ουκρανικά εδάφη με 90 πυραύλους και 60 drones

admin

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Όρμπαν για την εκκρεμότητα της Ουγγαρίας ως προς την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Κίτρινη κάρτα από Κομισιόν για το έλλειμμα της Ιταλίας

admin

Η Τουρκία προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική

admin

Ρωσία – προεδρικές: Ο εθνικιστής Μπαμπούριν, αφού κατέθεσε υποψηφιότητα, την αποσύρει και στηρίζει… Πούτιν

admin