Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επίθεση κατά του υποψήφιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Τραυματίστηκε ελαφρά – Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04:09

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σημειώθηκε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Πενσιλβάνια, με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ να τραυματίζεται ελαφρά και να απομακρύνεται εσπευσμένα από τους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις είχε ξεκινήσει την προεκλογική ομιλία του όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί προκαλώντας πανικό στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ο πρώην πρόεδρος έκανε έναν μορφασμό και έπιασε το αυτί του, προτού πέσει πίσω από το πόντιουμ και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συγκεντρωθούν γύρω του προκειμένου να τον προστατεύσουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

‘Ενα λεπτό αργότερα οι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σήκωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ύψωσε τη γροθιά του και φώναξε κάτι προς το συγκεντρωμένο πλήθος, και τον οδήγησαν εσπευσμένα στο όχημα που τον περίμενε. Σε φωτογραφίες από το συμβάν ο Τραμπ φαίνεται να έχει αίμα στο δεξί αυτί και μάγουλο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις, με τον εκπρόσωπό του Στίβεν Τσουνγκ να ενημερώνει ότι είναι καλά στην υγεία του.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαριστεί τις αρχές επιβολής του νόμου και τους όσους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες για τη γρήγορη δράση τους κατά τη διάρκεια αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Είναι καλά και υποβάλλεται σε έλεγχο σε τοπική ιατρική μονάδα. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στίβεν Τσουνγκ.

Ο φερόμενος ως δράστης εξουδετερώθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου, όπως ενημέρωσαν μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ οι μυστικές υπηρεσίες, όπου πρόσθεσαν ότι ένας παρευρισκόμενος έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Here is the latest information from our investigation. We are grateful to the Secret Service team and our law enforcement partners for their swift action. Our thoughts go out to the families affected by this tragedy. pic.twitter.com/E8FazqtUVZ

— Anthony Guglielmi (@SecretSvcSpox) July 14, 2024

Η ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε ότι πυροβολήθηκε στο αυτί. “Με πυροβόλησαν με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του αυτιού μου. Πολλή αιμορραγία”. 

Related posts

Gazprom: Θα στείλει 42 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασαν καύσιμα στη Γάζα – 26 νεκροί στην Χαν Γιούνες

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων που κρατεί η Χαμάς άρχισαν πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ

admin

Ρωσία: Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και οι πύραυλοι ATACMS δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης

admin

Ισραήλ: Ο στρατός διενεργεί στοχευμένα πλήγματα εναντίον της Χαμάς στην ανατολική Ράφα

admin

ΗΠΑ: Προς αναβολή για τουλάχιστον δύο μήνες η δίκη Μενέντεζ λόγω προβλήματος υγείας της συζύγου του

admin

Η Ρωσία θα παρακάμψει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις επί των εξαγωγών της LNG

admin

Η Ρωσία λανσάρει το ψηφιακό της ρούβλι, ελπίζοντας να αποφύγει τις κυρώσεις

admin

“Άνοιγμα” του Ντόναλντ Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ

admin