Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ουρά για «αδιαμεσολάβητη» συνάντηση

Βεντάλιες, νερό και (λιγοστή) υπομονή: η ουρά έξω από την Κουμουνδούρου δεν ήταν εξαρχής μεγάλη, είχε όμως αρχίσει να σχηματίζεται ήδη είκοσι λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα των «αδιαμεσολάβητων» τετ α τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες.

Η θερμοκρασία, πέντε παρά κάτι το απόγευμα, έδειχνε λίγο κάτω από 40 βαθμούς, οι πρώτοι πολίτες όμως βρίσκονταν ήδη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένοντας να συναντήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Δεν ήταν ανέφελη η αναμονή, τουλάχιστον μέχρι οι άνθρωποι του κόμματος να αντιληφθούν πως η ζέστη ήταν υπερβολική για να περιμένουν όλοι στην εξώπορτα, γεγονός που άναβε ακόμα περισσότερο τα αίματα μεταξύ των πολιτών που προσπαθούσαν να «κλέψουν» στη σειρά για να τελειώνουν πιο γρήγορα. «Εδώ δεν μπορούμε να τηρήσουμε μια ουρά, θα αλλάξουμε τη χώρα;», σχολίασε μετά τις πρώτες διενέξεις ένας από τους πιο ψύχραιμους στην αναμονή, την ώρα που μια άλλη γυναίκα, με ξενική προφορά, παραπονιόταν ότι είχε έρθει από τη Φιλαδέλφεια με τα πόδια και δεν μπορούσε να περιμένει όρθια στη ζέστη – είχε έρθει, όπως και πολλοί άλλοι, για να μιλήσει στον Κασσελάκη για το δικό της, προσωπικό πρόβλημα στην εργασία της, με τον ίδιο να επιλέγει περισσότερο να τους ακούει παρά να μιλάει στα λιγοστά λεπτά του ραντεβού.

Παρότι η η θερμοκρασία, έδειχνε λίγο κάτω από 40 βαθμούς, πέντε παρά κάτι το απόγευμα, οι πρώτοι πολίτες περίμεναν εξω από κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να συναντήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη

«Να δω πώς είναι». Επειτα από μία ώρα που οι υπάλληλοι του κόμματος προσπαθούσαν να βρουν ένα πρωτόκολλο για την ουρά, μια που ραντεβού δεν είχαν κλειστεί από πριν, ομάδες-ομάδες οι πολίτες περνούσαν τον έλεγχο και ανέβαιναν στο καφενείο του πρώτου ορόφου και σε κλιματιζόμενους χώρους στον τρίτο και στον έκτο του «Μίμης Δαρειώτης». Παρά τις φωνές και τους τσακωμούς, περίπου διακόσια άτομα πέρασαν τελικά την πόρτα, σε μια διαδικασία που ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή πως δεν θα κρατούσε μόνο το τρίωρο που είχε ορίσει ο Κασσελάκης. Η ουρά είχε απ’ όλα: μια μελαχρινή κοπέλα, είκοσι ετών, περίμενε μαζί με τον φίλο της για να «πει τις ιδέες της» για το κόμμα στον πρόεδρό του, ένας ποδηλάτης εμφανίστηκε παρέα με σκύλο εργασίας, που μπήκε κι αυτός κανονικά στο ραντεβού, ενώ μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, που προηγήθηκε στα ραντεβού, σχολίαζε μετά τη συνάντηση πόσο προσιτός της φάνηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ματίνα, που βρέθηκε από τους πρώτους στην ουρά και προσπαθούσε να μην μπλέκει σε καβγάδες και να μη φανεί στις κάμερες, έμενε εννιά χρόνια στην Αγγλία και επέστρεψε πρόσφατα. «Ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα. Θέλω να γνωρίσω τον Στέφανο, να δω πώς είναι. Για μένα τρία είναι τα βασικά ζητήματα: δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως βιοηθική», έλεγε σε όσους περίμεναν μαζί της, την ώρα που εντός κτιρίου περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου και δύο γυναίκες που ήρθαν να μιλήσουν στον Κασσελάκη για την έλλειψη κρατικής μέριμνας μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Λαύριο. Στην έξω ουρά, σε ένα πηγαδάκι λίγο πιο μπροστά, μια νεαρή κοπέλα έδειχνε το τατουάζ Dragonball που είχε στο χέρι σε έναν ομογενή από τις ΗΠΑ και σε μια συνομήλική της, ντυμένη στα μπλε («με πολύ μπλε ήρθες στον ΣΥΡΙΖΑ», της σχολίασε χαμογελώντας η διπλανή της).

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα: ένας κύριος με σκισμένο σορτσάκι στον καβάλο μιλούσε στο τηλέφωνο διαμαρτυρόμενος για την ουρά, απειλώντας ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα, ενώ μια ψηφοφόρος-τακτική θαμώνας της Κουμουνδούρου προσπαθούσε να μπει στο κτίριο με το «κούτελο» των γνωριμιών της. Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους ήταν διστακτικοί στις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Η Ελευθερία, μια από τις εξαιρέσεις, είπε πως η πρωτοβουλία ήταν «πολύ όμορφη και μακάρι να βρει μιμητές», ενώ ο κύριος Μιχάλης από τη «Σχεδία» μίλησε στον Κασσελάκη για τις «αθέατες πλευρές του κέντρου», την εγκληματικότητα, την πορνεία και το Μεταναστευτικό. «Είναι αυτό που λέμε “τα παράπονά σου στον δήμαρχο”», είπε. «Ε, τα παράπονά σας στον κ. Κασσελάκη», ανέφερε – και ίσως είχε αντιληφθεί κάτι που με την πρώτη ματιά δεν ήταν αμέσως φανερό.

Related posts

Ο Star της ημέρας

admin

Είναι ο Ανδρουλάκης ακροαριστερός;

admin

Απομεινάρια μιας πελατειακής υπόσχεσης

admin

Αιχμές Γεροβασίλη προς Κασσελάκη – «Ο πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά»

admin

Γεραπετρίτης για Τζανερίκο: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή»

admin

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 21η Απριλίου

admin

Νικητής ο… Φειδίας (και οι παραλίες)

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί έπρεπε να παντρευτεί τώρα τον Τάιλερ

admin

Δύο ιπτάμενα τάνκερ στους φακέλους του «Πενταγώνου»

admin