Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το -10% στην Πειραιώς και τα… απόνερα στα δύο διυλιστήρια

Πτώση μετά τον φόρο: Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής τίθενται οι μετοχές των δύο διυλιστηρίων, δηλαδή των Motor Oil και Helleniq Energy, μετά την απόφαση επιβολής έκτακτου φόρου στα περσινά κέρδη. Αυτή η εξέλιξη, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άρεσε στην αγορά, με τη μετοχή της πρώτης να επιστρέφει κάτω των 25 ευρώ (-3,3%) και τη μετοχή της δεύτερης να χάνει τα 8 ευρώ (-2,8%) για πρώτη φορά από τις 11 Μαρτίου.

Χαμηλό 5μηνου: Έως και τα 3,47 ευρώ έφθασε χθες η μετοχή της Πειραιώς, η οποία συνεχίζει να υπο-αποδίδει σε σχέση με τον ευρύτερο τραπεζικό δείκτη. Μόνο το τελευταίο 30ήμερο, συγκεκριμένα, η πτώση αγγίζει το -10%, με αποτέλεσμα η τιμή της εισηγμένης να υποχωρεί στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου 5μηνου. Στα 4,3 δισ. ευρώ υπολογίζεται πλέον η κεφαλαιοποίησή της, όταν τον Μάρτιο ξεπερνούσε τα 5 δισ. ευρώ.

Κρίσιμη Γ.Σ.: Για τις 18 Ιουλίου έχει οριστεί η ετήσια Γενική Συνέλευσης της ΒΙΟΤΕΡ, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς Επιτήρησης εδώ και μία τετραετία. Οι επενδυτές περιμένουν κάποια εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να τους καταστήσει πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια, δεδομένου ότι ο νέος κανονισμός του Χ.Α. προβλέπει αναστολή διαπραγμάτευσης για όσες εταιρείες δεν επιδείξουν πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων τους έως τον Ιούνιο του 2025.

Ίδιες μετοχές: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Έτσι, από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου, αποκτήθηκαν επιπλέον 460.393 μετοχές, με τη μέση σταθμισμένη τιμή κτήσης να κυμαίνεται από 10,5 έως 11,1 ευρώ. Κατόπιν αυτού, η εισηγμένη διατηρεί ίδιες μετοχές άνω του 5,9% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στην 84η ΔΕΘ

admin

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο στυλοβάτης της Εθνικής, τα ρεκόρ στη ΔΕΗ και η νέα προσπάθεια στην Πειραιώς

ad

Χρηματιστήριο: Η προσοχή σε Πειραιώς και Aegean – Κρίσιμη η ανάκτηση των 1.400 μονάδων

ad

Πειραιώς: Συνεργασία με Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για χρηματοδότηση αγροτών

admin

Στην Έκθεση HORECA η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Zootechnia

admin

«Σμύρνη-Αθήναι: μουσικό ταξίδι» – Μια μουσική παράσταση από το ΠΙΟΠ

ad

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών-Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

ad

Ολοκληρωμένες λύσεις για επιχειρήσεις της Τέχνης και του Πολιτισμού από την Πειραιώς

admin