Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλπες με «ευρωπαϊκό και ελληνικό» πρόσημο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κάλπες με «ευρωπαϊκό και ελληνικό» πρόσημο

Θετικός λόγος με δεσμεύσεις για «προσπάθεια» μπροστά στα προβλήματα της καθημερινότητας, προβολή αυτοπεποίθησης για τις διεκδικήσεις στο ευρωπαϊκό τερέν, «ξόρκι» στον εφησυχασμό των ψηφοφόρων. Αυτό είναι το τρίπτυχο του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τελευταία προεκλογικά 24ωρα και στην προσπάθεια της ΝΔ να προσδώσει διπλό πρόσημο «και ευρωπαϊκό και ελληνικό» στην ευρωκάλπη.

Από τη συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη, όπου τον ρυθμό έδωσαν οι κόρνες και τα συνθήματα των ΟΝΝΕΔιτών, επιβεβαιώθηκε η κλιμακούμενη ένταση στις γαλάζιες βολές αριστερά και δεξιά της παράταξης, χωρίς ο Μητσοτάκης να κατονομάζει τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ενδεικτικά τα «καρφιά» του στον ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα της «ανατροπής», για «λεφτόδεντρα» και «ψέματα», στο ΠΑΣΟΚ για την αρνητική στάση του σε μεταρρυθμίσεις και στους «υπερπατριώτες του τηλεμάρκετινγκ» στα δεξιότερα της ΝΔ. Ακόμα περισσότερο επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια να παρουσιαστεί η «μεγάλη εικόνα» της τελευταίας πενταετίας. «Οσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας» απαντώντας στον «αντιπολιτευτικό μηδενισμό» με απολογισμό δράσεων και προτεραιοτήτων (Μεταναστευτικό, άμυνα, Δημογραφικό κ.λπ.).

«Στόχος τους, η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου» και με τη φράση «εσείς είστε το 41%» κατηγόρησε τους αντιπάλους του για «θράσος που προσβάλλει την επιλογή των πολιτών που μας εμπιστεύθηκε». Νωρίτερα παρευρέθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Βουλής, Υπερταμείου και Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για την αξιοποίηση του Κυβερνείου (ή Παλατάκι).

ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο της χώρας

«Ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι στην ασυδοσία, την αλαζονεία και την ατιμωρησία του Μαξίμου και της παρέας του κ. Μητσοτάκη» είναι, για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το σύνθημα των εκλογών. Από ένα «πράσινο» Θησείο που γέμισε για την κεντρική συγκέντρωση του κόμματος, ο πρόεδρός του απηύθυνε κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, για τον οποίο «αυτή η παράταξη ήταν πάντα σημείο συνάντησης», ζητώντας την Κυριακή να γίνουν «τα πρώτα ενθαρρυντικά βήματα» για το επόμενο άλμα του ΠΑΣΟΚ και την είσοδό του σε κυβερνητική τροχιά.

«Σας καλώ προσωπικά» τόνισε. «Η δύναμή μας, δύναμή σας! Απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει αμετανόητη τις παλιές ξεπερασμένες πελατειακές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική περιπέτεια και τώρα την απομακρύνουν σταθερά από το βιοτικό επίπεδο και το κράτος δικαίου των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης».

Ο Ανδρουλάκης στόχευσε στην έλλειψη αξιοπιστίας του Μητσοτάκη και του Κασσελάκη. «Ποια αξιοπιστία έχει ο Πρωθυπουργός όταν στην τραγωδία των Τεμπών και στα σκάνδαλα των υποκλοπών και των emails της κυρίας Ασημακοπούλου δεσμεύεται για άπλετο φως, αλλά στο τέλος ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη;» ανέφερε, περιγράφοντας παράλληλα τον Κασσελάκη ως «τον πολιτικό αρχηγό που υπόσχεται δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά εκμεταλλεύεται οφσόρ και φορολογικούς παραδείσους για να αποκτήσει εκατομμύρια». Προειδοποίησε πως «μαθήματα προόδου στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει ο ακραιφνής οπαδός του Μητσοτάκη μέχρι να μεταπηδήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», και επέμεινε στις δεσμίδες μέτρων του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, για το ΕΣΥ, την παιδεία, το κράτος δικαίου, τα Τέμπη και τα εθνικά θέματα.

ΚΚΕ

Τρίτη θέση στην Αττική με διψήφιο ποσοστό

Η διακαναλική του ΚΚΕ ήταν η χθεσινή μεγάλη του συγκέντρωση στο Σύνταγμα με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, με χαιρετισμό από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, από υποψηφίους για την Ευρωβουλή, όπως από τη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού (που μπήκε σε πλειστηριασμό το σπίτι της). Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη μάχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη:

«ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν τον μήνα». Στέλνοντας μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τόνισε ότι «κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς που έχουν κλείσει τους λαούς της Ευρώπης στα κελιά της απομόνωσης από τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, αυτής της φυλακής που λέγεται ΕΕ», συμπληρώνοντας πως «την Ευρώπη των λαών την ονειρευόμαστε και τη χτίζουμε μέσα στους κοινούς αγώνες».

Ο Κουτσούμπας τόνισε πως την Κυριακή «θα πάρει την απάντησή του ο Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Αποδόμησε το αφήγημα της σταθερότητας με αναφορά στην ακρίβεια και στα Τέμπη. Αποδόμησε όμως και τον έτερο πόλο κάνοντας λόγο για προσπάθεια ακύρωσης «της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ακολούθων, να μεταμφιεστεί για να εγκλωβίσει ξανά τον λαό στις ίδιες αυταπάτες». Ο Κουτσούμπας έβαλε στόχο την τρίτη θέση του ΚΚΕ στην Αττική με διψήφιο ποσοστό.

Related posts

Δύο ξένοι στην ίδια πόλη

admin

Περιοριστικά μέτρα χωρίς… μεζούρα

admin

Γενική κινητοποίηση για «γαλάζια κυριαρχία»

admin

Διπλωματικό επεισόδιο: Εφυγε από την Τρίπολη της Λιβύης ο Δένδιας

admin

2+1 «αγκάθια» για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2024

admin

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στο «προοδευτικό Κέντρο»

admin

Για τον Κώστα Σημίτη

admin

Τι έχει ο Κουτσούμπας που δεν έχουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ;

admin

Το φιλί Κασσελάκη – Αχτσιόγλου πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

admin