Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙ’ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΔΙ’ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τα «έσουρε» στον Ανδρέα Ξανθό ο Παύλος Πολάκης, όμως η συζήτηση είχε και άλλους αποδέκτες – και ναι, ξεκάθαρα μιλάω για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του οποίου μπορεί να μην αναφέρεται από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά η έμμεση αναφορά είναι πάνω από σαφής.

Απαντώντας σε άρθρο του πρώην συντρόφου του και συγκατοίκου του στο υπουργείο που αφορούσε και τη δική του στάση για τους εμβολιασμούς στην πανδημία, ο Πολάκης σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Την απάντηση και σε σένα και στον κύριο ο «οποίος δεν θέλει να εμβολιαστεί να πάει στα βουνά» για τη στάση σας το 19-23 την έδωσαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές! Δεν θεώρησαν την πολιτική και τον λόγο σας απαραίτητους στο νέο Κοινοβούλιο (εσένα μάλιστα παρά και τη βοήθεια που ήρθε να σου δώσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτά και σταματώ εδώ γιατί αν πιάσω άλλα θέματα… θα ‘χουμε δράματα…».

«ΕΓΩ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

Η εκστρατεία του Στέφανου Κασσελάκη συνοψίζεται σε μια φράση: «Εγώ νοιάζομαι για εσάς», σε αντίθεση με τους υπόλοιπους – και σκοπεύει καθαρά σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι από τους δύο αντιπάλους του. Σ’ αυτό το πλαίσιο ερμηνεύεται και η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε τη λεκτική ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε στον Βόλο, από έναν δεκατριάχρονο: «Να είσαι καλά, έλα να το πεις εδώ», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ανήλικος προσήχθη για την επίθεση και χθες αφέθηκε ελεύθερος, μιας και ο Κασσελάκης δεν θέλησε να προχωρήσει σε μήνυση.

ΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το χθεσινό πρόγραμμα στο ΠΑΣΟΚ έγραφε «τραπέζι»: ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέθεσε γεύμα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, σε ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Και έφαγαν καλά, μαθαίνω: έφαγαν σίζαρ, σαλάτα λαχανικών, ψαρονέφρι με μανιτάρια, ριζότο με μανιτάρια και τρούφα, ψητό κοτόπουλο με λαχανικά και ήπιαν και κρασί.

Σημείωση: αν σας λείπει κανείς από τους 42 που θα προκύψει στο μέτρημα, μην άγχεστε – πρόβλημα δεν υπάρχει. Ολοι προσκλήθηκαν, απλώς υπάρχουν κ αυτοί που έχουν περιοδείες.

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

Συνεχίζεται ο Κύκλος Ιδεών για τη Μεταπολίτευση – και μαζί του, οι πολιτικές παρουσίες που έφτασαν στη «Μεγάλη Βρετανία» για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για το γονιδίωμα και την αισθητική των τελευταίων πενήντα ετών.

Ο πράκτοράς μου το πρωί εντόπισε στο κοινό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου (έμαθε, άραγε, πως στη χθεσινή έρευνα της Metron Analysis η πλειονότητα θέλει να δώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αυξημένες αρμοδιότητες στον εκάστοτε ΠτΔ;), αλλά και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Καλπαδάκη –που επιβεβαιώνει πως παλαιότερα απολύτως κομμένοι δίαυλοι έχουν κάπως αποκατασταθεί τα τελευταία χρόνια.

Related posts

Οι «Σπαρτιάτες» και το κύρος των εκλογών

admin

ΠΑΣΟΚ: Εως και 10% ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι λέει το ΙΝΚΑ – Στο «κενό» οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

admin

Τουρκία: «Με τον πύραυλο Typhoon τώρα μπορούμε να πλήξουμε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα»

admin

Σκρέκας: «Για το ρεύμα θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους»

admin

Τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Κασσελάκης στο συνέδριο – «Η ομιλία μου είναι ανοιχτή στο κοινό»

admin

Παίρνει πίσω το «άδειασμα» Ανδρουλάκη ο Παρασκευαΐδης – «Διαστρέβλωση εκ του πονηρού», λέει και… απολογείται

admin

Κλείδωσαν για την άνοιξη οι εκλογές – Η δέσμευση Μητσοτάκη στο ΕΛΚ

admin

Χωρίς τον Ερντογάν η φιέστα στα Κατεχόμενα

admin

Τριγμοί και στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ Κασσελάκη 11 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου

admin