Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε το ρωσικό πλοίο Kommuna στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι έπληξε άμεσα, προκαλώντας ζημιές, πλοίο διάσωσης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το παλαιότερο που συνέχιζε να υπηρετεί σε όλο τον κόσμο, στη Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας, έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρο Πλέτεντσουκ, εκπρόσωπο του ουκρανικού ΠΝ, το σκάφος Kommuna χτυπήθηκε ενώ ήταν ελλιμενισμένο στον Κόλπο της Σεβαστούπολης χθες το πρωί και “είναι σαφές πως πλέον (…) δεν είναι σε θέση να εκτελεί αποστολές”.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν μέσω Telegram ότι πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που καθελκύστηκε το 1913.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το καταμαράν είχε συμμετάσχει σε αποστολή ανάσυρσης πτωμάτων και ευαίσθητου υλικού όταν ο ουκρανικός στρατός είχε βυθίσει το Moskva, τη ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τον Απρίλιο του 2022.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εξάρει επανειλημμένα τις επιτυχίες του στρατού του στις επιθέσεις εναντίον του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που έχει βάση την Κριμαία, χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Κατά τον εκπρόσωπο του ουκρανικού ΠΝ Πλέτεντσουκ, σε ουκρανικές επιχειρήσεις έχει καταστραφεί ή τεθεί εκτός υπηρεσίας περίπου το ένα τρίτο του στόλου αυτού από το ξέσπασμα του πολέμου.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ ανέφερε από τη δική του πλευρά χθες ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν πυραυλική επίθεση με στόχο ελλιμενισμένο πλοίο, προσθέτοντας πως συντρίμμια προκάλεσαν μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία διαβεβαίωσε πως κατασβέστηκε άμεσα.

Related posts

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το αιματοβαμμένο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ – Η φρίκη λεπτό προς λεπτό

admin

Το ράλι άνω του 500% της Abercrombie υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων

admin

Ο Ορμπάν εμφανίστηκε στο πλευρό θυμωμένων αγροτών στις Βρυξέλλες

admin

Το Οικονομικό Φόρουμ του Πούτιν αναδεικνύει την απομόνωση της Ρωσίας

admin

Eurostat: Κατά 19% αυξήθηκε η αξία της γεωργικής παραγωγής στην ΕΕ το 2022

admin

Γερμανία: Στο 1,75% του ΑΕΠ το έλλειμμα φέτος, σύμφωνα με το Συμβούλιο Σταθερότητας

admin

Η United Airlines δεν θα πετά στο Τελ Αβίβ τουλάχιστον έως τις 9 Μαΐου

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: 19 νεκροί από ουκρανικό πλήγμα σε χωριό κατεχόμενου εδάφους

admin

Ο δρόμος προς το Σαν Φρανσίσκο

admin