Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία συνεχίζει να στρατολογεί ξένους για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία συνεχίζει να στρατολογεί ξένους πολίτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Τους προσκαλούν να ενταχθούν σε “ειδικά τμήματα” των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, με αντάλλαγμα μια σημαντική χρηματική ανταμοιβή και την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, επισημαίνει αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Η αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας επικαλείται αγγλόφωνο φυλλάδιο, σύμφωνα με το οποίο προσφέρεται στους αλλοδαπούς μηνιαίος μισθός 2.200 δολαρίων, εφάπαξ πληρωμή 2.000 δολαρίων, ρωσικό διαβατήριο, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση για στρατιωτική θητεία.

Το Λονδίνο είναι πεπεισμένο ότι η διαφήμιση αυτή δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά σε μετανάστες που έχουν προηγουμένως εξαπατηθεί για να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό. Παράλληλα, σκοπεύουν να τους εντάξουν σε κανονικές και όχι σε “ειδικές” μονάδες. “Η Ρωσία πιθανότατα θέλει να αποφύγει περαιτέρω αντιδημοφιλή μέτρα επιστράτευσης στο εσωτερικό της. Δεδομένων των σημαντικών απωλειών – κατά μέσο όρο 913 στρατιώτες την ημέρα – η Ρωσική Ομοσπονδία διερευνά νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων”, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ν. Χριστοδουλίδης: Η πλειοψηφία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιθυμούν την επανένωση τού τόπου μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου

admin

Ο Μασκ ίδρυσε τη start up τεχνητής νοημοσύνης xAI

admin

Φινλανδία: Οι φινλανδικές αρχές ερευνούν μια έντονη οσμή που μοιάζει με θείο στην περιοχή του Ελσίνκι

admin

Η Μάλτα θα είναι η προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ για το 2024

admin

Ρωσία: Μήνυση από εισαγγελείς στον ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο

admin

Πλήρης συμβολισμών η τελική μάχη: Στην Αγια-Σοφιά ο Ερντογάν – Στο μαυσωλείο του Κεμάλ ο Κιλιτσντάρογλου

admin

Μετανάστευση: Το Μεξικό και η Γουατεμάλα θέλουν να καταπολεμήσουν τα “γενεσιουργά αίτια”

admin

Πρώην αρχηγός του IDF στη Γάζα: Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα καταστρέψουμε τη Χαμάς – Θα πάρει 6 με 8 μήνες

admin

Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, λέει ο CEO της Deutsche Bank

admin