Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στο “σημείο μηδέν” οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ

Οι σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ επιδεινώνονται, αλλά η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει σε σύγκρουση με οποιαδήποτε χώρα της συμμαχίας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Σε σχόλια με αφορμή την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ, ο Γκρούσκο δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ότι οι σχέσεις επιδεινώνονται “προβλέψιμα και σκόπιμα” και ότι όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται κοντά στο “σημείο μηδέν”. 

“Είναι το στρατιωτικό μπλοκ έτοιμο για μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία; Πρέπει να ρωτήσετε τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις όσον αφορά τις χώρες – μέλη της συμμαχίας”, σημείωσε ο Γκρούσκο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε αυτό που αποκάλεσε “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία το 2022 με στόχο να εμποδίσει την “επέλαση” του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, ο πόλεμος ωστόσο είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς η Συμμαχία επεκτάθηκε σε 32 μέλη με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Το ΝΑΤΟ λέει ότι βοηθά την Ουκρανία να αγωνιστεί για την επιβίωσή της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα και έχει παράσχει στο Κίεβο προηγμένα όπλα, εκπαίδευση και πληροφορίες. Η Ρωσία λέει ότι αυτό καθιστά το ΝΑΤΟ ντε φάκτο συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση.

Ο Πούτιν δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι ο πλανήτης βρισκόταν ένα βήμα πριν από το Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Related posts

Σ. Μισέλ για διεύρυνση ΕΕ: Εάν δεν επιβάλουμε έναν στόχο δεν θα είμαστε ποτέ έτοιμοι

admin

Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στη Νεβάδα εγείρει ανησυχίες για την έλλειψη σχεδίου σύγχρονης διαχείρησης

admin

Νορβηγία: Η υπ. Ανώτατης Εκπαίδευσης παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι αντέγραψε κείμενα άλλων φοιτητών στο μεταπτυχιακό της

admin

Πλήγμα του Ισραήλ νότια της Δαμασκού – Νεκροί “Ιρανοί σύμβουλοι” του καθεστώτος Άσαντ

admin

Σουηδία: Τέσσερις συλλήψεις υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

admin

ΥΠΕΞ Καναδά: Η Κίνα πρέπει να συμβάλλει στην ασφάλεια του διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας

admin

Λαβρόφ: Η Δύση βλέπει τη Ρωσία και την Κίνα ως απειλή για την κυριαρχία της

admin

ΗΠΑ: Σκληρές ερωτήσεις από τη Γερουσία στους CEO των Meta, TikTok, X, Snap για την παιδική ασφάλεια

admin

Ισλανδία: Αυξημένη πιθανότητα έκρηξης του ηφαιστείου Φάγκρανταλσφιάτλ κοντά στο Ρέικιαβικ

admin