Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτογραφίες

«Στο κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να έχετε εκατοντάδες ή και χιλιάδες φωτογραφίες, σωστά; Πόσες από αυτές όμως στ’ αλήθεια εκτυπώνετε; Ελάχιστες. Ετσι λοιπόν και εμείς, μέσα από τις συνεδριακές διαδικασίες θα σφυρηλατήσουμε την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργώντας συγκροτημένα θα φροντίσουμε αυτή η αρνητική φωτογραφία της «στιγμής» που δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις να μην εκτυπωθεί» δήλωσε ο Γιώργος Καραμέρος. Η αισιοδοξία θα ήταν δικαιολογημένη αν το συριζαϊκό πορτφόλιο δεν είχε μόνο κακά ενσταντανέ τα τελευταία πολλά χρόνια.

Μέθοδος

Η Διάνα Βουτυράκου εξήγησε πώς επιλέχθηκαν τα μέλη των νέων συριζαϊκών θινκ-τανκ. Πρώτα αξιολόγησαν τις αιτήσεις οι Οθων Ηλιόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Μανώλης Καπνισάκης, Σπύρος Κασάπης και ο πρόεδρος. Μετά τους πέρασαν από συνεντεύξεις. Οι επιλαχόντες κέρδισαν μια συνέντευξη με τον Κασσελάκη και στο τέλος εκείνος αποφάσισε. Με δυο λόγια: είτε η ιδέα της ανανέωσης μέσω αυτής της μεθόδου πετύχει, είτε αποτύχει, υπάρχουν τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων. Σε εκείνους θα αναγνωριστεί ή θα χρεωθεί.

Συγκέντρωση

Ο Πατρών Χρυσόστομος διοργανώνει την Κυριακή συγκέντρωση πιστών στον Αγιο Ανδρέα. Θα προσευχηθούν και θα τους ενημερώσει για το νομοσχέδιο που θα καθιερώσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση του κλήρου. Εντάξει, τι κι αν ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε πως εκείνη έδωσε το μήνυμα στον λαό και ό,τι είχαν να πουν το είπαν; Είναι στη φύση του θεσμού να κηρύττει στους ήδη προσηλυτισμένους.

Γραμμή

Ο τσάρος της Οικονομίας είθισται πάντα να παίζει τον ρόλο του σφιχτού κακού. Βέβαια, όταν ο Κωστής Χατζηδάκης λέει «είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο όμως κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία», μεταφέρει μοτ α μο την επίσημη κυβερνητική γραμμή που πρώτος άρθρωσε ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα που προκύπτει από αυτήν είναι ποια είναι τα όρια. Γιατί όταν πρόκειται για παροχές, ακόμη και οι σημερινοί κυβερνώντες προτιμούν να πλησιάζουν επικίνδυνα στην υπέρβασή τους.

Related posts

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Αποφυλακίζεται ο Περικλής Κοκαβέσης

admin

Νέο χαστούκι στην Αγκυρα από το αμερικανικό «μπλόκο» στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Κασσελάκης

admin

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στους δήμους και η επόμενη ημέρα

admin

Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία»

admin

Τι ψάχνει ο Ερντογάν στο Βερολίνο

admin

Θεοδωρικάκος: Είναι οριστική η απόφαση να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο

admin

Ερντογάν: Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης

admin

Λατινοπούλου για αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά: «Γιατί δεν είχαν διαταγή να πυροβολήσουν…;»

admin