Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία δηλώνει ανοιχτή σε νέες συμφωνίες με την Κομισιόν αλλά έχει “κόκκινες γραμμές”

Η Ουγγαρία είναι ανοιχτή σε περαιτέρω συμφωνίες με την Κομισιόν για ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά έχει “κόκκινες γραμμές” τα ζητήματα LGBTQ και τη μετανάστευση, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκούλιας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ανέφερε πάντως ότι η Ουγγαρία απέχει πολύ από το να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Όρμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ κατηγορώντας την για “υποκρισία” και επιλεκτικές παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα κρατών – μελών, σχολιάζοντας ότι έχει επιλέξει να αγνοήσει τις πρόσφατες διενέξεις σχετικά με τη δικαστική μεταρρύθμιση και το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Πολωνία.

“Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως μία από τις αδυναμίες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι παρεμβαίνει σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Μπορούμε να δούμε ότι αυτοί που εμφανίζονται αυστηροί σε άλλες περιπτώσεις έχουν κλείσει τα μάτια τους εδώ”, είπε αναφερόμενος στην Πολωνία.

Κατά τα άλλα, ο Γκούλιας υποστήριξε ότι η Σουηδία δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει την πεποίθηση ότι είναι κατάλληλη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και φαίνεται ότι η ένταξή της στη Συμμαχία δεν συνιστά προτεραιότητα της χώρας.

Related posts

Βρετανία: Το BBC εξετάζει την κατασκευή δικού του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης

admin

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 χρόνια από το θάνατο του ήρωα αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ. Παπά αύριο ο Ν. Δένδιας

admin

Συρία: Τουλάχιστον 4.360 νεκροί το 2023

admin

Κατασβέσθηκε η φωτιά στον ρωσικό τερματικό σταθμό Ουστ-Λουγκά της Novatek

admin

Νίγηρας: Η χούντα κατηγορεί τη Γαλλία ότι προετοιμάζει “επίθεση”

admin

Ζελένσκι: “Σκληρές μάχες” μαίνονται σε “μεγάλο τμήμα” των παραμεθόριων περιοχών του Χάρκιβ

admin

Είκοσι τέσσερα πανεπιστήμια από την Κίνα εξετάζουν πιθανές συνεργασίες με ελληνικά

admin

Βέλγιο: Νέα απεργία από τους πιλότους της Ryanair που έχουν έδρα το αεροδρόμιο Σαρλερουά

admin

Η Ουκρανία δεν θα παρατείνει τη συμφωνία με τη Gazprom για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin