Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αλγερία ο Ερντογάν με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο – Υπογράφτηκε συμφωνία για φυσικό αέριο

Σε υπογραφή πολλών συμφωνιών με την Τουρκία προχώρησε η Αλγερία, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την αλγερινή κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Sonatrach, ανακοίνωσε την Τρίτη η αλγερινή προεδρία.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αλγέρι. O πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν υποδέχτηκε τον ομόλογό του στο αεροδρόμιο Χουαρί Μπουμεντιέν της Αλγερίας.

🇹🇷🇩🇿 Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Cezayir’de, mevkidaşı Abdülmecid Tebbun tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. pic.twitter.com/vZaBkslvBb

— A Haber (@ahaber) November 21, 2023

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιοκτάς, ο Υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο Υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ο διευθυντής της MİT Ιμπραήμ Καλίν, ο Διευθυντής Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου, Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές κατά τις συναντήσεις Τούρκων και Αλγερινών υπουργών εξετάστηκαν “όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αλγερίας, οι οποίες έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική πρόσφατα και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.”

Related posts

Επιχείρηση “Ειρήνη”: Η Τουρκία αρνείται για 11η φορά την επιθεώρηση σε πλοίο της

admin

Ρουμανία: Επιχείρηση του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό αδέσποτων ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα

admin

Ο Μασκ βρήκε τη νέα CEO του Τwitter – “Αναλαμβάνει σε 6 εβδομάδες”

admin

Το Ριάντ ζητεί το Ισραήλ να “λογοδοτήσει” για τις “παραβιάσεις” του διεθνούς δικαίου

admin

Με αιχμές και εκκλήσεις απευθύνθηκε ο Ζελένσκι στους ηγέτες των αραβικών χωρών

admin

Ιράν: Ο Ραϊσί ακυρώνει επίσκεψη στην Τουρκία μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην Κερμάν

admin

Ισημερινός: 4.000 στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση σε φυλακή

admin

Τζεντιλόνι: Τον Σεπτέμβριο η υποβολή των μεσοπρόθεσμων σχεδίων από τα κράτη-μέλη

admin

Ζελένσκι: Η Γερμανία στέλνει κι άλλα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία

admin