Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αbercrombie & Fitch: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για το έτος

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη γ΄τριμήνου της Αbercrombie & Fitch Co. με τη διοίκηση του ομίλου να ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους μετά και τα ισχυρά αποτελέσματα που κατέγραψε η μάρκα Hollister. 

Η γνωστή εταιρεία ειδών ρουχισμού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 96,2 εκατ. δολ. ή 1,83 δολ  ανά μετοχή, σε σχέση με ζημιές 2,2 εκατ. δολ. ή 4 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. 

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,83 δολ., σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι με βάση δημοσκόπηση της FactSet τα τοποθετούσαν στα 1,18 δολ. 

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο 1,06 δισ. δολ. έναντι 880 εκατ. δολ. πέρυσι και υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 981 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις των καταστημάτων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16%.

“Η ανάπτυξη των καθαρών πωλήσεων κατά 20% επιταχύνθηκε από το δεύτερο τρίμηνο του έτους με την ώθηση να προέρχεται για ακόμη μια φορά από το brand Abercrombie το οποίο σημείωσε εξαιρετική ανάπτυξη της τάξης του 30% “δήλωσε ο CEO Fran Horowitz.

“Σε ό,τι αφορά τη Hollister, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά την περίοδο επιστροφής στα σχολεία, καταγράφοντας αύξηση 11% στις καθαρές πωλήσεις για το σύνολο του τριμήνου, καθώς η ποικιλία της συλλογής και η εξέλιξη του brand κερδίζουν έδαφος μεταξύ των εφήβων”. 

Η διοίκηση το ομίλου αύξησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους και πλέον προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα καταγράψουν αύξηση μεταξύ 12%-14%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ανάπτυξη της τάξης του 10%. 

Η μετοχή καταγράφει πτώση 4,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ωστόσο σημειώνεται πως έχει καταγράψει εκρηκτική άνοδο 216% από τις αρχές του έτους με τον S&P 500  την ίδια περίοδο να ενισχύεται κατά 18%.

Related posts

Ο πόλεμος στη Γάζα αυξάνει τον κίνδυνο ισλαμιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη

admin

Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί και 850 τραυματίες από την σιδηροδρομική τραγωδία στην Οντίσα

admin

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή δημοκρατία

admin

Η Κίνα θα λάβει ισχυρά μέτρα για την πρόληψη, επίλυση σημαντικών κινδύνων

admin

Ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Πριλέπιν τραυματίστηκε σε “έκρηξη” αυτοκινήτου

admin

Ουκρανία: Η Γερμανία θα παράσχει επιπλέον συστήματα Πάτριοτ, σύμφωνα με τον Ζελένσκι

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν υποσχέθηκε απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα Τούρκου ΥΠΑΜ για την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair

admin

Βρετανία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας

admin