Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αbercrombie & Fitch: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για το έτος

Υψηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα κέρδη γ΄τριμήνου της Αbercrombie & Fitch Co. με τη διοίκηση του ομίλου να ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους μετά και τα ισχυρά αποτελέσματα που κατέγραψε η μάρκα Hollister. 

Η γνωστή εταιρεία ειδών ρουχισμού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 96,2 εκατ. δολ. ή 1,83 δολ  ανά μετοχή, σε σχέση με ζημιές 2,2 εκατ. δολ. ή 4 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. 

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,83 δολ., σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι με βάση δημοσκόπηση της FactSet τα τοποθετούσαν στα 1,18 δολ. 

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο 1,06 δισ. δολ. έναντι 880 εκατ. δολ. πέρυσι και υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 981 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις των καταστημάτων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16%.

“Η ανάπτυξη των καθαρών πωλήσεων κατά 20% επιταχύνθηκε από το δεύτερο τρίμηνο του έτους με την ώθηση να προέρχεται για ακόμη μια φορά από το brand Abercrombie το οποίο σημείωσε εξαιρετική ανάπτυξη της τάξης του 30% “δήλωσε ο CEO Fran Horowitz.

“Σε ό,τι αφορά τη Hollister, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά την περίοδο επιστροφής στα σχολεία, καταγράφοντας αύξηση 11% στις καθαρές πωλήσεις για το σύνολο του τριμήνου, καθώς η ποικιλία της συλλογής και η εξέλιξη του brand κερδίζουν έδαφος μεταξύ των εφήβων”. 

Η διοίκηση το ομίλου αύξησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους και πλέον προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα καταγράψουν αύξηση μεταξύ 12%-14%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ανάπτυξη της τάξης του 10%. 

Η μετοχή καταγράφει πτώση 4,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ωστόσο σημειώνεται πως έχει καταγράψει εκρηκτική άνοδο 216% από τις αρχές του έτους με τον S&P 500  την ίδια περίοδο να ενισχύεται κατά 18%.

Related posts

Ισπανία: Eκταφή 128 θυμάτων του Εμφυλίου από το μαυσωλείο του Φράνκο

admin

Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

admin

Η Hyundai θα επενδύσει 1,5 δισ. δολ. για δημιουργία νέου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Ν. Κορέα

admin

Έκκληση Σολτς για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή κατά το Ραμαζάνι

admin

Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μάικ Πενς στο Κίεβο

admin

Η Γαλλία διαψεύδει ότι θα στείλει 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

admin

Πόλεμος στο Σουδάν: Ο αρχηγός του στρατού προσγειώνεται στο Πορτ Σουδάν

admin

Σεισμός στο Μαρόκο: Οι διασώστες προσεγγίζουν περισσότερες πόλεις – Οι νεκροί πλησιάζουν τους 3.000

admin

Σουηδία: Πρόστιμο στην Γκρέτα Τούνμπεργκ για απείθεια στην αστυνομία

admin