Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νομική αντεπίθεση Μασκ κατά της Media Matters με φόντο τις διαφημίσεις στο Χ

Μήνυση κατά της Media Matters σχεδιάζει να καταθέσει η Χ Corp. (πρώην twitter) με αφορμή την έκθεσή της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η  Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο “που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα”.

Μάλιστα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της “ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους”, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε.

Με ανάρτησή του ο Ίλον Μασκ σημείωσε ότι η ιστορία του Media Matters “παρερμήνευσε τελείως” την πραγματική εμπειρία χρήστη στο X.

Η αγωγή θα κατατεθεί στο δικαστήριο που ανοίγει τη Δευτέρα, έγραψε ο Μασκ.

The split second court opens on Monday, X Corp will be filing a thermonuclear lawsuit against Media Matters and ALL those who colluded in this fraudulent attack on our company pic.twitter.com/55vl7PspaQ

— Elon Musk (@elonmusk) November 18, 2023

Related posts

Αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού στην Ιταλία

admin

Κίνα: Ξεκινά έρευνα αντιντάμπινγκ κατά των εισαγόμενων χημικών της Δύσης

admin

Volvo Cars: Βουτιά 54% στα λειτουργικά της κέρδη στο β’ τρίμηνο

admin

NBC: Απαγγέλλονται κατηγορίες στον Τραμπ για απόπειρα ανατροπής εκλογικού αποτελέσματος

admin

Το Πεκίνο προωθεί πολιτικές για την ποιοτική πρόσβαση προσώπων και επιχειρήσεων σε αποτελεσματικά εργαλεία χρηματοδότησης

admin

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι μετακινήθηκαν προς τη νότια Γάζα τις τελευταίες τρεις ημέρες

admin

Πέθανε ο συγγραφέας Μάριο Λεβί

admin

Pfizer και AstraZeneca θα επενδύσουν 900 εκατ. ευρώ στη Γαλλία

admin

ΗΠΑ: Τραμπ εναντίον Χέιλι, μια αποφασιστικής σημασίας μονομαχία στο Νιού Χαμσάιρ

admin