Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: “Απίστευτα αποσταθεροποιητικές” οι βιαιότητες των Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν σήμερα τις βιαιότητες που διαπράττουν Ισραηλινοί έποικοι σε βάρος των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι είναι “απίστευτα αποσταθεροποιητικές” και προέτρεψε το Ισραήλ να τις καταστείλει.

Οι επιθέσεις εποίκων στη Δυτική Όχθη είναι “απίστευτα αποσταθεροποιητικές και αντιπαραγωγικές για την ασφάλεια μακροπρόθεσμα του Ισραήλ, εκτός του ότι είναι, βέβαια, εξαιρετικά ζημιογόνες για τους Παλαιστίνιους που ζουν στην Δυτική Όχθη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ στους δημοσιογράφους.

“Τους στείλαμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: αυτό είναι απαράδεκτο, πρέπει να σταματήσει και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν”, δήλωσε ο Μίλερ, αναφερόμενος στις συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της ισραηλινής κυβέρνησης.

Παλαιστινιακό έδαφος, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967, η Δυτική Όχθη μαστίζεται από μια κλιμάκωση της βίας από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της ισλαμιστικής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Η Δυτική Όχθη είναι το πεδίο πολλών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, βιαιοπραγιών Ισραηλινών εποίκων κατά του παλαιστινιακού λαού και παλαιστινιακών επιθέσεων κατά των εβραϊκών οικισμών και των ισραηλινών δυνάμεων.

Περισσότεροι από 125 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυρά στρατιωτών ή Ισραηλινών εποίκων από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κανένας συμβιβασμός ενόψει, με τη Ρωσία σε θέση ισχύος

admin

Μαλί: “Τρομοκρατική” επίθεση “με βαριά όπλα” εναντίον πλεούμενου, έφηβος νεκρός

admin

Ένας νεκρός από ρωσικό πλήγμα σε σιδηρόδρομο στην πόλη Χάρκιβ της Ουκρανίας

admin

Η Ρωσία χαρακτήρισε τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Liberty “ανεπιθύμητη οργάνωση”

admin

Johnson & Johnson: Άλμα κερδοφορίας στο τρίμηνο αλλα συντηρητικό outlook για το έτος

admin

H Ρωσία ανοίγει νέο δρόμο εξαγωγής πετρελαίου, μέσω ΗΑΕ

admin

Παραδόθηκαν δύο Ισραηλινές όμηροι από τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

admin

Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν χωρίς να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο

admin

Βόρεια Μακεδονία: Η κυβέρνηση έδωσε το “πράσινο φως” για την τροποποίηση του Συντάγματος

admin