Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ άνοιξε ξανά την παροχή νερού στη νότια Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:50

Το Ισραήλ φέρεται να άνοιξε ξανά τους σωλήνες νερού στη νότια Γάζα μετά από μία  εβδομάδα αποκλεισμού.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε συνέντευξή του στο CNN ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι το δίκτυο λειτουργεί και πάλι την τελευταία ώρα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, είπε ότι η απόφαση για την ανανέωση της παροχής νερού σε τμήματα της νότιας Γάζας συμφωνήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Israel Katz δήλωσε ότι η απόφαση για τη μερική ανανέωση της παροχής νερού ήταν σύμφωνη με την ισραηλινή πολιτική, η οποία είναι η αυστηροποίηση του αποκλεισμού της περιοχής που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Το Ισραήλ διέκοψε το νερό στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς και αιχμαλωτίζοντας δεκάδες άλλους ομήρους.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για μια πιθανή “κλιμάκωση” της κατάστασης, με την εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση.

“Υπάρχει ο κίνδυνος κλιμάκωσης, το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα βόρεια και, φυσικά, η εμπλοκή του Ιράν”, είπε σε άλλη συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο “να αποφασίσει το Ιράν να εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.

“Αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον οποίο έχουμε επίγνωση από την αρχή”, πρόσθεσε. “Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος αντέδρασε τόσο γρήγορα και αποφασιστικά, με την ανάπτυξη ενός αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο, για να έχουμε αεροσκάφη στον Κόλπο, για να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε κάθε κράτος ή οντότητα που θα προσπαθούσε να επωφεληθεί από την κατάσταση”, συνέχισε.

Το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε ότι δύο αεροπλανοφόρα, τα Gerald R. Ford και Eisenhower, θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τα σκάφη συνοδείας τους.

Related posts

Ρωσία: Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε στην περιοχή του Μπριάνσκ

admin

Ρωσία: Δικαστήριο συνέλαβε 23χρονη γυναίκα για προσβολή μνημείου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

admin

Συλληπητήριο μήνυμα της Τζόρτζια Μελόνι προς τον πρωθυπουργό της Τσεχίας

admin

Γάζα: Σε 23.843 ανέρχονται οι νεκροί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου

admin

Ναυάγιο με 61 νεκρούς ανοικτά της Λιβύης

admin

Ισπανία – πυρκαγιές: 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Τενερίφη

admin

Μεγαλύτερος από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Γαλλία – Στο 5,7% ο ΔΤΚ τον Αύγουστο

admin

Το Κόσοβο καταργεί από αύριο τη χρήση του σερβικού δηναρίου

admin

Ελεύθερη η είσοδος στο Κόσοβο για τα οχήματα με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας

admin