Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Philip Jefferson: Η Fed μπορεί να “προχωρήσει προσεκτικά” στην επόμενη απόφαση για τα επιτόκια

Η Federal Reserve μπορεί να “προχωρήσει προσεκτικά” στην αξιολόγηση της αν δικαιολογούνται και νέες αυξήσεις στα επιτόκια της, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Philip Jefferson, όπως μεταδίδει το Reuters.  

Ο ίδιος επισήμανε ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν την κεντρική τράπεζα σε ένα “ευαίσθητο” σημείο στη διαχείριση της νομισματικής πολιτικής.

“Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περίοδο διαχείρισης κινδύνων, όπου πρέπει να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο να μην έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά [την πολιτική] με τον κίνδυνο η πολιτική μας να είναι τελικά πολύ περιοριστική”, ανέφερε ο αξιωματούχος. 

Η Fed “είναι σε θέση να προχωρήσει προσεκτικά, ώστε να αξιολογήσει σε ποιο βαθμό χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη εφόσον είναι αναγκαία” για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, πρόσθεσε. 

Μπορεί να υπάρχει μικρότερη ανάγκη για νέες αυξήσεις

Από την πλευρά της η πρόεδρος της  Dallas Fed, Lorie Logan σε δηλώσεις της σήμερα ανέφερε ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων και οι πιο σφικτές χρηματοοικονομικές συνθήκες ενδεχομένως να σημαίνουν ότι υπάρχει μικρότερη ανάγκη η Federal Reserve να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Αυτό “θα μπορούσε να κάνει ένα μέρος της δουλειάς μας για την επιβράδυνση της οικονομίας, περιορίζοντας την ανάγκη για επιπρόσθετη νομισματική σύσφιξη”, ανέφερε η αξιωματούχος. 

Η ίδια σημείωσε πάντως ότι “ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει ο πιο σημαντικός κίνδυνος” και υπογράμμισε ότι η Fed δεν μπορεί να επιτρέψει “να αναζωπυρωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις ή να εδραιωθούν στην οικονομία”. 

Related posts

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο ιδρυτής του FTX, Sam Bankman-Fried

admin

Έρευνα ΟΗΕ: Η Ρωσία βασάνισε μέχρι θανάτου Ουκρανούς

admin

Μπάιντεν: “Το Ισραήλ κάνει αυτά που ζητήσαμε για τη βοήθεια στη Γάζα”

admin

Πούτιν: Ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

admin

Ρωσία: Αίρεται η απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης που είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο λόγω του πληθωρισμού

admin

ΕΕ: Απέτυχαν εκ νέου οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας

admin

Η ΕΕ ενέκρινε 8 δισ. ευρώ σε κρατικές επιχορηγήσεις έργων σχετικών με ημιαγωγούς (τσιπ)

admin

Ryanair: Πλήγμα στα κέρδη από το “εμπάργκο” των ταξιδιωτικών πρακτόρων

admin

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε για την εισβολή στη Ράφα, θα πάρει λίγο χρόνο

admin