Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κλαούντια Μπουχ διάδοχος του Αν.Ενρία στον SSM

Την Claudia Buch (Κλαούντια Μπουχ) προτείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου (του εποπτικού βραχίονα του SSM) μετά την ολοκλήρωση της θητείας τού Αντρέα Ενρία.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε σήμερα την Claudia Buch, αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας- Deutsche Bundesbank, για τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, με 5ετή θητεία, μετά από διαβούλευση με το Εποπτικό Συμβούλιο.

Τον Ιούλιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν άτυπες ακροάσεις των δύο προεπιλεγμένων υποψηφίων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι απόψεις των συντονιστών ECON κοινοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε με μυστική ψηφοφορία και η πλειοψηφία ψηφίστηκε υπέρ της Claudia Buch.

Η ΕΚΤ ενημέρωσε την Irene Tinagli, πρόεδρο της Επιτροπής ECON, και τη Nadia Calviño, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), για τον διορισμό της.

Η ECON θα προσκαλέσει την Claudia Buch σε δημόσια ακρόαση. Εάν ο διορισμός εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Claudia Buch θα διαδεχθεί τον Andrea Enria στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2024.

O εποπτικός φορέας που δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την εποπτεία των τραπεζών του ευρωπαϊκού μπλοκ εποπτεύει τις 110 μεγαλύτερες και συστημικά σημαντικές τράπεζες του μπλοκ.

Υποψήφια για την ίδια θέση ήταν η Ισπανίδα Μαργκαρίτα Ντελγκάντο.

-

Related posts

Νέα δικαστική υπόθεση σε βάρος του φυλακισμένου Ναβάλνι στη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: “Φρένο” πάτησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

admin

Η Τουρκία προσφέρει την υποτίμηση της λίρας που “χρειάζονται” οι αγορές

admin

Κλιματική αλλαγή: Η Ασία ήταν η περιοχή του κόσμου που επηρεάστηκε περισσότερο το 2023 από τις φυσικές καταστροφές

admin

Γαλλία: Πρώην σύζυγος εμίρη του Ισλαμικού Κράτους κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin

Reuters: Δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ο Ντράγκι

admin

Τζ. Γιλμάζ: Η επιχείρηση στη Ράφα ένα ακόμη έγκλημα πολέμου του Ισραήλ

admin

Γάζα: 13.000 νεκροί, σύμφωνα με τη Χαμάς

admin

Χαβάη: Ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στη νήσο Μάουι η τύχη τουλάχιστον 66 ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται

admin