Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει στον Ερντογάν: F-16 και Σουηδία δεν συνδέονται

Οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία δεν εξαρτάται από την πιθανή ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται μια σύνδεση μεταξύ των δύο ζητημάτων.  

“Δεν πιστεύουμε ότι συνδέονται ή θα έπρεπε να συνδέονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Anadolu σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της πιθανής πώλησης. 

Επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, ο Μίλερ είπε ότι η Ουάσιγκτον κατέστησε σαφές στην τουρκική κυβέρνηση ότι η πώληση των F-16 πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

“Και υπάρχουν μέλη του Κογκρέσου που πιστεύουν ότι τα δύο ζητήματα συνδέονται στενά μεταξύ τους”, είπε. “Επομένως, ενώ δεν πιστεύουμε ότι συνδέονται, δεν είμαστε ο μόνος παράγοντας σε αυτή τη διαδικασία. Το καταστήσαμε σαφές απευθείας στους Τούρκους αξιωματούχους”.

Ο Μίλερ δεν παρείχε ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα. 

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας, λέγοντας ότι “θα πρέπει να εγκριθεί το συντομότερο δυνατό”, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν την υποστήριξη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε αυτήν. 

Related posts

ΗΠΑ – Απεργία στο Χόλιγουντ: Στούντιο και σεναριογράφοι συνεχίζουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις

admin

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 11 drones των Χούθι της Υεμένης

admin

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαγράφει χρέη 39 δισ. δολάρια από φοιτητικά δάνεια

admin

Ο Μασκ ίδρυσε τη start up τεχνητής νοημοσύνης xAI

admin

Κολομβία: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο τα 4 παιδιά που επέζησαν 40 ημέρες στη ζούγκλα

admin

ΕΕ: Η πρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει αντίθετη στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων μετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

admin

Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Τόρις αψήφησαν την κυβερνησή γραμμή στο σ/ν για τους αιτούντες άσυλο

admin

Τραμπ: Κέρδισε τη Νεβάδα και τις Παρθένες Νήσους για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

admin

Ισραήλ-Λιβύη: Ο ΥΠΕΞ Έλι Κοέν συναντήθηκε με τη Λίβυα ομόλογό του για να συζητήσουν “δυνατότητες συνεργασίας” – Σε διαθεσιμότητα η ΥΠΕΞ Λιβύης

admin