Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Κρίσιμα τα τεχνικά όρια των 1487-1492 μονάδων- Οι καταλύτες

Χρηματιστήριο: Κρίσιμα τα τεχνικά όρια των 1487-1492 μονάδων- Οι καταλύτες

Συνεδρίαση χαμηλού όγκου η χθεσινή (27/5), με τις συναλλαγές μόλις και μετά βίας να υπερβαίνουν τα 80 εκατ (λόγω και των αργιών σε ΗΠΑ & Βρετανία) και σημαντικής διακύμανσης >1,2% με το τελικό κλείσιμο της αγοράς οριακά θετικό στο 0,24%. Σημαντική η βοήθεια του τραπεζικού κλάδου ( 1,6%) με προεξέχουσα την ΕΤΕ ( 2,3%) καθώς και μετοχών που είχαν υποαποδόσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις όπως ο ΟΤΕ ( 3%) και ο ΜΥΤΙΛ ( 1,5%).

Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις είχαμε σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές με ΕΕΕ στο -2,2%, ΑΡΑΙΓ & ΒΙΟ στο -2% και ΤΙΤ στο -1,3%.

Αποτέλεσματα 1ου τριμήνου ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΧΑΕ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς) με τα ebitda στα 21% στα 6,4 εκατ.

Σήμερα αναμένουμε την ΜΟΗ (μετά το κλείσιμο) με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις σε ότι αφορά σε ebitda (~ -8%) & bottom line ( ~ -7%).

Αύριο ξεκινάει η ΔΠ της Noval Properties με σημαντικό discount έναντι του nav (τιμή στο άνω εύρος 2,82 ευρώ) και με το συνολικό ποσό που ζητάει να κυμαίνεται στα 49 εκατ ευρώ (αρχική εκτίμηση ήταν για διπλάσιο ποσό στην ΔΠ). Χωρίς σαφή διακύμανση αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση με τις αγορές του εξωτερικού να δείχνουν flat στο άνοιγμα.

Τα τεχνικά όρια των 1487 – 1492 μονάδων δείχνουν κρίσιμα βραχυπρόθεσμα, ενώ καταλύτες (θετικοί ή αρνητικοί) θα είναι τα αποτελέσματα σημαντικών εταιριών (ΜΟΗ, ΟΠΑΠ κα). που θα ανακοινωθούν σήμερα και αύριο.

#χρηματιστήριο #ΧΑ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Related posts

Μπλε Κέδρος: Αδιάθετα κεφάλαια €12,11 εκατ. από την ΑΜΚ

admin

Deutsche Bank: Αρνητικός πρωταγωνιστής το Χ.Α. στο γ’ τρίμηνο

admin

ΚΕΠΕ: Πτώση σε δείκτη προήγησης και KEPE GRIV τον Δεκέμβριο

admin

Alpha Trust: Νέα Πρόεδρος του ΔΣ η Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου

admin

Barilla Hellas: Ανάκαμψη το 2023 με όχημα τις εξαγωγές

admin

BofA: Γιατί παραμένει «overwheight» στην Ελλάδα έως και το 2025

admin

Placement για το 15% της Austriacard

admin

Jumbo: 20% αύξηση των πωλήσεων στο α’ εξάμηνο-Διανομή μερίσματος €0,3220/ μετοχή

admin

Mermeren: Επιτυχής η προσφορά της Dolit Investments

admin