Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Ανάμεσα σε επενδυτική βαθμίδα και Γάζα οι επενδυτές

Χρηματιστήριο: Ανάμεσα σε επενδυτική βαθμίδα και Γάζα οι επενδυτές

Οριακή υποχώρηση κατά 0,02% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1178,59 µονάδες.

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 67,8 εκ. ευρώ. Η συνεδρίαση ήταν και πάλι συναλλακτικά υποτονική µε το Γ.∆. να εναλλάσσεται µεταξύ αρνητικού και θετικού εδάφους, µε ενδοσυνεδριακό χαµηλό από νωρίς στις 1173 µονάδες και ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1184 µονάδες προς το µεσηµέρι, µε τα κλείσιµο στις δηµοπρασίες να καταγράφεται χαµηλότερα. Με το βλέµµα πάντα στη Μ. Ανατολή αλλά και προς τον επικεφαλής της Federal Τζέροµ Πάουελ. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών οµολόγων διαµορφώνονταν στο 4,354%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,04%) κατέγραψε οριακά κέρδη µε την Alpha ( 0,79%) να υπεραποδίδει και την Πειραιώς (-0,83%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε το Jumbo ( 2,59%), ο Τιτάν ( 2,52%), η Helleniq Energy ( 1,45%), ο Τιτάν ( 2,52%), ο Ελλάκτωρ ( 2%), η Τενέργα ( 0,77%) αλλά και η ΕΚΤΕΡ ( 6,23%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΛΧΑ (-2,31%), ο ΟΠΑΠ (-1,17%), η Infoquest (-1,32%), η Cenergy (-1,21%), η Aegen (-1,17%) και η Βιοχάλκο (-2,10%).

Απολογιστικά, 33 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 58 εκείνων που υποχώρησαν.

Λήγουν σήµερα τα ΣΜΕ για τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται η δηµόσια πρόταση για τις µετοχές της ΕΛΓΕΚΑ. Αργά το βράδυ, η S & P ανακοινώνει την ετυµηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο µε όλες τις εκτιµήσεις να συγκλίνουν ότι θα αποδοθεί η επενδυτική βαθµίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η πιθανολογούµενη έναρξη χερσαίας επίθεσης από το Ισραήλ προς τη Γάζα δεν επιτρέπει την εκδήλωση επενδυτικής αισιοδοξίας, προσώρας τουλάχιστον.

  • χρηματιστήριο
  • ΧΑ

    Related posts

    «Πράσινο φως» στα ενημερωτικά των Trade Estates και Attica Bank

    admin

    Χρηματιστήριο: Εγγύτερες στηρίξεις οι 1.380 μονάδες για το Γ.∆.

    admin

    Επ.Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση πληροφοριακού δελτίου Πειραιώς για Δημόσια Πρόταση στην MIG

    admin

    Βαρβαρέσος: «Κόκκινα» μεγέθη εξαμήνου-Συζητήσεις με ξένο στρατηγικό επενδυτή για εξυγίανση

    admin

    Οι προβλέψεις για τις αγορές του 2024

    admin

    Στον δείκτη FTSE All World η μετοχή της ΤΙΤΑΝ

    admin

    Βαρβαρέσος: Tζίρος €7,03 εκατ. το 2022-Επαφές για εξυγίανση της επιχείρησης

    admin

    ΤΧΣ: €3,9 η κατώτερη τιμή διάθεσης των μετοχών της Πειραιώς

    admin

    Trastor: Αύξηση εσόδων 26% στο γ’ τρίμηνο

    admin