Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικές τοποθετήσεις στο φινάλε του Αυγούστου

Νέες «αψιμαχίες» αγοραστών και πωλητών λαμβάνουν χώρα σήμερα (30/8) στο ελληνικό

χρηματιστήριο

, στην τελευταία συνεδρίαση του πτωτικού Αυγούστου. Οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες του MSCI τίθενται στο προσκήνιο και ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τη μεταβλητότητα στην εγχώρια αγορά.


Παρά το ήπια ανοδικό ξεκίνημα, ο

Γενικός Δείκτης

υποχωρεί πλέον κατά -0,03% και διαπραγματεύεται στις 1.426,51 μονάδες. Το χαμηλό ημέρας εντοπίζεται λίγο πιο κάτω, στις 1.426,39 μονάδες, ενώ υψηλό ημέρας αποτελούν οι 1.430,28 μονάδες. Επιλεκτικές και σήμερα οι τοποθετήσεις των traders στο ταμπλό, εστιάζοντας περισσότερο στις HELLENiQ ENERGY και Austriacard Holdings λόγω αποτελεσμάτων και στις Motor Oil – τράπεζες λόγω MSCI.





Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το rebalancing (αναδιάρθρωση) του

MSCI

, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Σημαντικές εκροές αναμένονται για τις περισσότερες μετοχές που συμμετέχουν στους δείκτες του MSCI, κυρίως στη Motor Oil και τις τράπεζες (με έμφαση στην Eurobank), με την συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Α. να αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα, με ισχυρό κεφαλαιακό «κύμα» στις δημοπρασίες.


Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil διεγράφη από τον MSCI Greece Standard Index, ο οποίος απαρτίζεται πλέον από τους εξής 9 τίτλους: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Metlen και Jumbo. Στον MSCI Small Cap θα διαπραγματεύεται πλέον η MOH. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.





Με τα αποτελέσματα της HELLENiQ ENERGY και της Austriacard Holdings χθες και της Intralot σήμερα (μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης) ολοκληρώνεται ο κύκλος των ανακοινώσεων του Αυγούστου. Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου επιφυλάσσει εξίσου σημαντικές δημοσιεύσεις εξαμηνιαίων οικονομικών μεγεθών, με τον ΟΠΑΠ και τη Σαράντης να ξεχωρίζουν. Την επόμενη Παρασκευή (6/9) έχουμε και τον «χρησμό» της DBRS για την ελληνική οικονομία. Μία εβδομάδα αργότερα (13/9) ακολουθεί η ετυμηγορία της Moody’s, την οποία περιμένουν διακαώς οι αναλυτές.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Εντυπωσιακή φωτογραφία από πτώση κεραυνού στη Θεσσαλονίκη





Υπέρ της συνέχισης της στήριξης στο Ισραήλ η Κάμαλα Χάρις – Τι είπε στη συνέντευξή της για τη μετανάστευση και τον Τραμπ





Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σήμερα και αύριο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Related posts

Κυριαζής: Η έρευνα και η καινοτομία είναι παράγοντες βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Η μεγάλη είδηση της ημέρας για τα ελληνοαμερικανικά, το Μαξίμου και τα play off, ο αστερισμός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Hilton πήρε φόρα, το χρυσό πάρκινγκ του Ελ-Βελ.

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Από σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους έως 39 ετών

admin

Τραπεζικό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Εξαϋλώθηκαν τα μηνιαία κέρδη

admin

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα ξεκινά η πληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

admin

e-ΕΦΚΑ: Εντός δύο μηνών, η έκδοση σύνταξης από πιστοποιημένους λογιστές – δικηγόρους, χρηστικός οδηγός

admin

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια – Πτώση 2,5% για τον Nikkei

admin

Ζαχαριάδης: «Τα ορυκτά καύσιμα θα χρησιμοποιούνται για τουλάχιστον 30 χρόνια ακόμα από τη ναυτιλία»

admin

Αναπτυξιακός νόμος: Υπεγράφη η προκήρυξη για το «Επιχειρηματικότητα 360°»

admin