Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Προειδοποίηση για “καταστροφικό τσουνάμι” μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών – Μετασεισμός 6,4 βαθμών στον νότο

Τελευταία ενημέρωση 19:05

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις παράκτιες περιοχές καθώς υπάρχει κίνδυνος την περιοχή να σαρώσει “καταστροφικό τσουνάμι”.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, διευκρίνισε το USGS.

“Αναμένεται καταστροφικό τσουνάμι με κύματα, των οποίων το ύψος αποτελεί απειλή για τις ζωές”, δήλωσε το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνέστησε στους κατοίκους των επαρχιών Σουριγκάο ντελ Σουρ και Ανατολικού Νταβάο να “απομακρυνθούν αμέσως” από τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς το εσωτερικό, στην ενδοχώρα ή προς εδάφη που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Σεισμοί σημειώνονται καθημερινά στις Φιλιππίνες, καθώς το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον “δακτύλιο της φωτιάς” του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που εκτείνεται από την Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία έως τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Οι περισσότεροι σεισμοί είναι πολύ μικροί για να γίνονται αισθητοί από τους ανθρώπους.

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε ήδη την περιοχή του νησιού Μιντανάο στις 17 Νοεμβρίου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων.

Μετασεισμός 6,4 βαθμών στον νότο

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε σήμερα τις νότιες Φιλιππίνες, λίγο μετά έναν πρώτο ισχυρό σεισμό που προκάλεσε συναγερμό για τσουνάμι, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS),

Αρκετοί μετασεισμοί σημειώθηκαν στο νησί Μιντανάο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας).

Related posts

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τα περί συστήματος αεράμυνας από τη Wagner στη Χεζμπολάχ

admin

Το δεξαμενόπλοιο St Nikolas εντοπίσθηκε στα ανοικτά του ιρανικού νησιού Κεσμ

admin

Νέα επίθεση των Χούθι κατά εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν

admin

ΗΠΑ: Νέα άνοδος του πληθωρισμού στο 3,5%

admin

Γερμανία: Συρρικνώνεται περαιτέρω η δημοτικότητα του καγκελάριου Σολτς

admin

Κολούμπια: Eπιβάλλει τιμωρίες σε φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους

admin

Λίβανος: Η χώρα θέλει να αποφύγει να “μπει στον πόλεμο” μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

admin

Αλ. Βούτσιτς: Επιτυχημένη η εκστρατεία αφοπλισμού των Σέρβων

admin

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας χωρίς αναφορές σε Ελλάδα και Κύπρο

admin