Image default
PIRAEUS BANK

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η D-Day του ΟΤΕ και το ορόσημο των 5 δισ. ευρώ στην Πειραιώς

Στα 5 δισ. ευρώ: Από τις παρυφές των 4 ευρώ συνεχίζεται η προεργασία για την αποεπένδυση του ΤΧΣ στην Τρ. Πειραιώς, με τη μετοχή να συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των υπόλοιπων τραπεζών αλλά και έναντι του Γενικού Δείκτη. Από τις αρχές του έτους, η μεταβολή για την Πειραιώς ξεπερνά το 23%, κάτι το οποίο έχει ανεβάσει την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στα όρια των 5 δισ. ευρώ. Σίγουρα το μεγάλο ενδιαφέρον για το 27% του δημοσίου διαδραματίζει καίριο ρόλο στο re-rating της μετοχής.

Το 22ο ομόλογο: Την Τετάρτη ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Intralot, με τη διοίκηση να προσδοκά στην άντληση έως 130 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Στη συνέχεια οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο, αποτελώντας το 22ο διαπραγματεύσιμο εταιρικό ομόλογο της ελληνικής αγοράς. Τον Ιανουάριο είχε προηγηθεί το ομόλογο της Autohellas.

D-Day: Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα του ΟΤΕ, με τη μετοχή να συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και να φθάνει στις παρυφές των 13,5 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 30 Νοεμβρίου του 2023. Την Πέμπτη, δε, είναι η D-Day του Ομίλου, καθώς θα δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη του 2023, αλλά και η πρόταση της διοίκησης για το φετινό μέρισμα.

Κέρδη 15%: Με κέρδη της τάξης του 15% συνεχίζεται η πορεία της μετοχή της Performance Technologies, η οποία ετοιμάζει… βαλίτσες για την Κύρια Αγορά του Χ.Α. Η μετοχή βρίσκεται στις παρυφές των 5,5 ευρώ, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο στην ΕΝ.Α. να προσεγγίζει τα 125.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η μετάταξη θα γίνει χωρίς αύξηση κεφαλαίου, δεδομένου ότι η εταιρεία ήδη διαθέτει την απαιτούμενη διασπορά.

Related posts

Χρηματιστήριο: Οι «ESG» μετοχές που… πετούν μέσα στο 2024

ad

Τρ. Πειραιώς: Συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

admin

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με τον συνεταιρισμό ΣΥΚΙΚΗ

admin

Πειραιώς: Τι εκτιμά για τα αποτελέσματα Q1 η Optima Bank

admin

Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς επίσημος χορηγός του ΣΕΓΑΣ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Εξατομικευμένες υπηρεσίες δανειοδότησης στον αγροτικό τομέα

ad

Πειραιώς: Πρώτα… φρεσκάρει και μετά πουλά το Ντυνάν

admin

Απόσυρση όρου για πρόωρη εξόφληση στεγαστικών από την Τρ. Πειραιώς

admin