Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΤΕΡΝΑ: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Ρ. & C. Development

ΤΕΡΝΑ: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Ρ. & C. Development

Ενέκρινε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εξαγορά της εταιρείας «ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «Ρ. & C. DEVELOPMENT S.A» από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Όπως αναφέρει ανάρτηση της επιτροπής στην ηλεκτρονική σελίδα της:

H Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε τμήμα, με την υπ’ αριθ. 858/2024 απόφαση, ενέκρινε ομόφωνα, την εξαγορά της εταιρείας ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΑΕ από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3959/2011, στον κλάδο των κατασκευών.

Η εξαγορά αφορά στις σχετικές αγορές των μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων, στις οποίες δραστηριοποιούνται οι συμμετέχουσες στη συγκέντρωση επιχειρήσεις ΤΕΡΝΑ ΑΕ και ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΑΕ. Στις αγορές αυτές αξιολογήθηκαν τυχόν οριζόντιες επιπτώσεις εκ της συναλλαγής και κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η επαύξηση του μεριδίου της νέας οντότητας που συνδέεται αιτιωδώς με την υπό εξέταση συγκέντρωση, ήτοι η επαύξηση που επέρχεται δια της προσθήκης στο μερίδιο του Ομίλου ΤΕΡΝΑ του μεριδίου της επιχείρησης-στόχου, είναι πολύ χαμηλή. Περαιτέρω, η συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστών που ερωτήθηκαν σχετικώς εκτιμούν ότι δεν υφίστανται εμπόδια εισόδου στον κατασκευαστικό κλάδο και ότι, εν γένει, οι επιπτώσεις της γνωστοποιηθείσας εξαγοράς στην υπό εξέταση αγορά, θα είναι αμελητέες.

 

Ενόψει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε τμήμα, ομόφωνα ενέκρινε την κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, καθώς, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

#Τέρνα #Επιτροπή_Ανταγωνισμού

Related posts

Mytilineos: Στο 6,43% το έμμεσο ποσοστό της Fairfax

admin

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο ομόλογο της Εθνικής

admin

Fourlis: Η Έλενα Παππά αναλαμβάνει Investor Relations& Corporate Affairs Director

admin

Alpha Bank: Οι προβλέψεις της Optima για τα οικονομικά μεγέθη

admin

Βιοκαρπέτ: «Ναι» στη μείωση κεφαλαίου της Εξάλκο-Επιστροφή €0,027 στους μετόχους

admin

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδική κίνησης

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοδικές αναθεωρήσεις τιμής-στόχου για τη μετοχή

admin

Entersoft: Ξεκινά η συγχώνευση των θυγατρικών Wedia, SW RetailSoft, Ιnfopower

admin

Όμιλος Alumil: «Άλμα» τζίρου 38,4% στο εννεάμηνο

admin