Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φέτα

Ακόμη κι οι μεταπολιτικοί υποκύπτουν τελικά στην καθόλου κρυφή γοητεία του παλαιοκομματισμού. Ακόμη κι ο Στέφανος Κασσελάκης, που καθιέρωσε τα βίντεο σαν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης, μπορεί να γυρίζει ένα για να φωνάξει για την τιμή της φέτας – και μετά να τσακώνεται με τους πολιτικούς του αντιπάλους για το κιλό ή το μισόκιλο. Ο λαϊκισμός, άλλωστε, ταιριάζει σε κάποιον που τρώει ον κάμερα ένα κομμάτι τυρί δηλώνοντας «ίσως αυτό να κοστίζει 6 ευρώ που λέει ο Πρωθυπουργός».

Ταξίδι

Η Ράνια Σβίγκου πόσταρε χθες το πρωί πως «σε λίγο αρχίζει ένα ιστορικό ταξίδι». Αναφερόταν στην επίσκεψη του συριζαϊκού κλιμακίου – αποτελούμενου από την ίδια, τη Δούρου, τον Αποστολάκη και τον νέο διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου – υπό τον αρχηγό του κόμματος στα παλαιστινιακά εδάφη. Εντάξει, για τις δυο ορίτζιναλ Συριζαίες ισοδυναμεί σίγουρα με προσκύνημα σε ιερά για την Αριστερά χώματα. Για τον Κασσελάκη, πάλι, ευτυχώς υπάρχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στο πρόγραμμα.

Γραμμή

Ως βουλευτής Ηλείας, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε μια προεκλογική εκδήλωση για τους ετεροδημότες του νομού του. Εκεί βρέθηκε σχεδόν το όλον ΠΑΣΟΚ κι ο ομιλητής μετέφερε μοτ α μο την πράσινη γραμμή – σύμφωνα με την οποία, με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με ευρωπαϊκή χώρα. Μάλλον κάποιος έχει πει στους κεντροαριστερούς ότι η ΝΔ έχει αφήσει ένα κενό στο Κέντρο το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν. Βέβαια, προς το παρόν παίρνουν περί το 1%.

Δίλημμα

Για τον Μάκη Βορίδη, είναι «ψευτοδίλημμα» το δίλημμα της ΝΔ ανάμεσα στο Κέντρο και τη Δεξιά και «τελικά συντηρείται από εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν πολιτική καριέρα όχι μέσα από θέσεις αλλά από ταμπέλες. Και επιμένουν να λειτουργούν ως γυρολόγοι της πολιτικής». Παρότι μοιάζει να μιλάει με γρίφους, η μπηχτή απευθυνόταν στους δεξιούς που εποφθαλμιούν τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος. Λογικό. Εξάλλου, αυτός δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ μεταξύ των δύο χώρων.

Related posts

Ενταση μεταξύ Γεωργιάδη – Πολάκη στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

admin

Η κρίσιμη Κυριακή του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η 21η Απριλίου «υπενθυμίζει το χρέος μας να επαγρυπνούμε και να διαφυλάσσουμε τη Δημοκρατία»

admin

Αν τα «ορφανά» του ΣΥΡΙΖΑ χτυπήσουν την πόρτα του ΠΑΣΟΚ…

admin

Με ηχηρές απουσίες και… μπόλικη οργή η σύνοδος του ΟΑΣΕ

admin

Επαφές σε 7 χώρες, σε 60 ημέρες, με τριπλή ατζέντα

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

admin

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο αδερφός του αξιωματικού που σκοτώθηκε στα Ίμια

admin