Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Δεν ασχολείται μόνο η κυβέρνηση με τα νούμερα, ασχολούνται και στο ΠΑΣΟΚ – και εύλογα, εκεί είναι οι μόνοι που περιμένουν σίγουρα εκλογές στις αρχές του Οκτωβρίου. Μαθαίνω ότι σήμερα αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας μια νέα δημοσκόπηση για την κούρσα της ηγεσίας, που δείχνει στον δεύτερο γύρο το ζευγάρι που είναι έτσι κι αλλιώς φαβορί, ενδεχομένως και μια ακόμα, στο ίδιο μήκος κύματος, με την ψαλίδα που έδειχνε πριν απ’ το καλοκαίρι να κλείνει. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν υπολογίζω σωστά, θα βγουν άλλες δύο – που (ποιος ξέρει;) μπορεί να δείχνουν άλλο αποτέλεσμα. Είναι νωρίς ακόμα, μόλις άρχισαν να μετράνε.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 15

Λίγο διαφορετική από τα τετριμμένα θα είναι η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 15 του μήνα. Οι πληροφορίες λένε πως θα λάβει χώρα στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», και οι υποψήφιοι θα έχουν το ελεύθερο να περιγράψουν τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του κόμματος. Υπενθυμίζεται πως επισήμως οι υποψηφιότητες θα έχουν ανακηρυχθεί από την εκλογική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) στις 9 του μήνα με την κατάθεση των 5.000 υπογραφών από μέλη (ή τον απαιτούμενο αριθμό της Κεντρικής Επιτροπής) – εκείνη είναι που έχει την αρμοδιότητα να δώσει το πράσινο φως στους υποψηφίους.

ΠΑΜΕ ΝΤΙΜΠΕΪΤ;

Αυτό που δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα γίνει (και το πότε θα γίνει) είναι η τηλεμαχία – την οποία, στη θεωρία, όλοι θέλουν, στην πράξη όμως τα ημερολόγια των υποψηφίων «κλείνουν» με ομιλίες και συνεντεύξεις ανά την Ελλάδα που είναι δύσκολο να αλλάξουν. Από χρονική άποψη, όλα θα αποφασιστούν οριακά: δηλαδή μετά τις 9/9, όταν θα ξέρουμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν και έναν εκπρόσωπό τους στις συνεδριάσεις της ΕΔΕΚΑΠ για τα περαιτέρω. Ενδεχομένως το ντιμπέιτ να γίνει και μετά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ στις 15, που σημαίνει ότι όσοι ελπίζουν σε πάνω από ένα, μάλλον δεν θα λάβουν αυτό που θέλουν.

ΚΥΚΛΟΣ

Αυτές τις μέρες, συμβολικά κοντά στην επέτειο του ΠΑΣΟΚ (η καμπύλη του οποίου ταυτίζεται, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την καμπύλη της Μεταπολίτευσης), αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο του Κύκλου Ιδεών «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης», με τα πρακτικά από το συνέδριο που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο (εκδόσεις Επίκεντρο) και ήταν αφιερωμένο (με τα πάνω και με τα κάτω τους) στα καλύτερα πενήντα χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Related posts

Πολιτική σκηνή σε τρεις κατευθύνσεις

admin

Πήραν την Ομπρέλα τους και αποχώρησαν

admin

Στην οικονομία εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν

admin

Τρεις προϋποθέσεις για να μπούμε στα «δύσκολα»

admin

«Πρόβα» ευρωεκλογών με τη «μετωπική» για τα πανεπιστήμια

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ήρθαν στα χέρια μπροστά από την κάλπη

admin

Νέα πρόκληση στα Κατεχόμενα προετοιμάζει ο Ερντογάν

admin

Μητσοτάκης: Επανάσταση για την Ελλάδα η ψηφιακή μεταρρύθμιση

admin

Νέα Βουλή: 104 πρωτάρηδες, 75 γυναίκες και 13 επιστροφές

admin