Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Κυριακίδου: Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον καρκίνο θέτει τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή της ατζέντας

“Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον καρκίνο θέτει τον παιδικό καρκίνο στην κορυφή της ατζέντας και περιλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες – αρχίζοντας από την πρόληψη και φτάνοντας έως την στήριξη των παιδιών και νέων με εμπειρία καρκίνου”, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την επίσκεψή της στο παιδο-ογκολογικό κέντρο Princess Maxima Centre, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της επιτρόπου από τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό για το έργο που επιτελείται, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που σχετίζονται με τον παιδικό καρκίνο. Η κ. Κυριακίδου είχε επίσης την ευκαιρία, στη διάρκεια της επίσκεψης, να συνομιλήσει με γονείς και παιδιά που νοσηλεύονται στο παιδο-ογκολογικό κέντρο Princess Maxima Centre.

Όπως επισήμανε η Ευρωπαία επίτροπος, από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για τον καρκίνο, ο παιδικός καρκίνος αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα. Μεταξύ αυτών είναι η πρωτοβουλία “Βοηθώντας τα παιδιά με καρκίνο” που έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και περίθαλψη. Το έργο αυτό, που ξεκίνησε πέρυσι, διευκολύνει την πρόσβαση στη διάγνωση και τη θεραπεία μέσω του νέου δικτύου ολοκληρωμένων κέντρων καρκίνου της ΕΕ. Η επίτροπος Υγείας εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για το γεγονός ότι ο παιδικός καρκίνος είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η συνεργασία είναι εντατική και επιδιώκεται από όλους. Τέλος, επισημαίνεται, ότι το Princess Maxima Center είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό ογκολογικό κέντρο της Ευρώπης, και κατατάσσεται στις 5 καλύτερες θέσεις παγκοσμίως.

-

Related posts

Κατοχικός δήμαρχος Καχόβκα: 100 εγκλωβισμένοι, χιλιάδες ζώα νεκρά στις ελεγχόμενες από τους Ρώσους περιοχές

admin

Τα “ξεχασμένα” πεδία έντασης στον πλανήτη

admin

Διαπραγματεύσεων… συνέχεια την Κυριακή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στο Κάιρο

admin

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν κατεχόμενα εδάφη στο νότιο τμήμα της χώρας

admin

Επιστολή Μπλίνκεν στους εργαζόμενους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

admin

Λευκός Οίκος: Η απειλή της Βόρειας Κορέας μπορεί να αλλάξει “δραστικά” με τη συνεργασία της Ρωσίας

admin

Η Ιαπωνία αποκαθιστά τη χρηματοδότηση της UNRWA

admin

Απογοητευμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τη διαγραφή του φοιτητικού χρέους ο Μπάιντεν

admin

H Fitch υποβάθμισε σε “AAA” την προοπτική αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των HΠΑ

admin