Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ονόματα στην κούρσα για Ευρωβουλή και η «αγγελία» Κασσελάκη για υποψηφίους

Θέλοντας ή μη ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αλλαγές στο κόμμα αφού οι κλειδωμένες υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή φέρνουν αυτόματα και ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί στην επόμενη ημέρα του Συνεδρίου να πρόβαλε ως βασικό μήνυμα το «θα τα αλλάξω όλα» -και εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμφισβητίες θα πάνε στη γαλαρία- τα τελευταία 24ωρα όμως εκπέμπονται πιο έντονα τα μηνύματα συμφιλίωσης.

Αν και οι μέχρι τώρα σκέψεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος σε καίριες θέσεις θα επιλέγει πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον, φαίνεται ότι οι σαρωτικές αλλαγές σε Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία παγώνουν.

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει κάποια τελική κουβέντα ως προς τη νέα σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου ή των οργάνων. Αυτό έρχεται σε συνέχεια δεύτερων σκέψεων να μην ακολουθεί μία γραμμή σαρωτικών αλλαγών και ξηλώματος που θα φέρει νέες κόντρες και νέο γύρο εσωστρέφειας ενόψει των Ευρωεκλογών. Στελέχη πάντως αποφεύγουν να σχολιάσουν ακριβώς τους σχεδιασμούς, ωστόσο φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει νέο αλαλούμ.

Τα δείπνα και η Άρτα

Μετά και τις διαρροές – κυρίως – από το κασσελακικό περιβάλλον για το χθεσινό δείπνο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Όλγα Γεροβασίλη, φαίνεται η πρόθεση να πέσουν οι τόνοι και ότι οι εσωκομματικοί πόλοι μπαίνουν προς το παρόν σε ανενεργή κατάσταση.

Πλέον μένει να φανεί αν αποτελεί μία επικοινωνιακή αναλαμπή για να πέσει η σκόνη από το θυελλώδες Συνέδριο ή μία στρατηγική ώστε το κόμμα να κοιτάξει μπροστά και να επικεντρωθεί στις πολιτικές θέσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη στην απεργιακή συγκέντρωση για τα Τέμπη (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ήδη, το χέρι συμφιλίωσης στην Όλγα Γεροβασίλη είχε τείνει από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα Τέμπη, και υπάρχουν πληροφορίες ότι η κα Γεροβασίλη με τον ρόλο της επίσης  Αντιπρόεδρου της Βουλής θα έχει ρόλο στο κόμμα και στα όργανα. Οι δυο τους επίσης συζήτησαν για τον προγραμματισμό μίας κοινής περιοδείας στην Άρτα, ενόψει των εκλογών.

Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι κινήσεις για το μέλλον τόσο του Γιώργου Βασιλειάδη, όσο και για τη Ράνια Σβίγκου.

Η «αγγελία» Κασσελάκη για στελέχη

Ως εκ τούτου, η κούρσα των ευρωεκλογών αλλάζει βασικά πρόσωπα στο κόμμα, όπως τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του διευθυντή της Κ.Ο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχει καταρτιστεί ψηφοδέλτιο καθώς οι εσωτερική αναταραχή απέσπασε αρκετό χρόνο, όμως το επόμενο διάστημα θα υπάρχει καλύτερη εικόνα.

Εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης έχει αναρτήσει εδώ και καιρό προσκλητήριο για ψηφιακές αιτήσεις υποψηφίων. Η υποβολή αίτησης για τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μέσω του iSYRIZA, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώνεις από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πριν από το Συνέδριο, ο ίδιος είχε αναρτήσει ότι όποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, και στη συνέχεια τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιους για την Ευρωβουλή.

Την εν λόγω διαδικασία ο κ. Κασσελάκης την επανέλαβε και μετά το Συνέδριο μιλώντας για καινοτομία και ότι γίνεται πρώτη φορά σε ελληνικό κόμμα.

Οι  υποψήφιοι

Καταρχάς, την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο στόχος όσον αφορά τις ευρωεκλογές, όπως είπε, «είναι να δώσουμε τις εκλογικές μάχες που έρχονται ενωμένοι, δυνατοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί παρά να είναι η ισχυρή ραχοκοκαλιά της κεντροαριστερής προοδευτικής παράταξης που θα αποτελέσει την πολιτική απάντηση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη». Υποστήριξε ακόμη ότι «η μέρα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα. Θα έχει διανυθεί ένας χρόνος τριών μηνών που θα είναι πάρα πολύ σημαντικός και πάρα πολύ καθοριστικός».

Επίσης, κλείνει το μάτι στην Ευρωβουλή ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος παραδέχεται πως θα δοκιμάσει τον άλμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φιλοξενούμενος στο MEGA ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αν και ακόμα δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα γίνει.

Παράλληλα, ξανά υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές αναμένεται να είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης.

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Αρχισε στην Άγκυρα η συνάντηση για τα ΜΟΕ

admin

Αντιφάσεις

admin

Βολές Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη για τον αποκλεισμό του: «Το κριτήριο του ήταν άλλο, όχι η ανανέωση»

admin

Γιάννης Οικονόμου – Η απάντησή του στην επίθεση της Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη

admin

Πότε μπορούν να ζητήσουν αποφυλάκιση υπό όρους

admin

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

admin

Μικρές και μεγάλες συγκρούσεις που ήρθαν για να μείνουν

admin

Μπορεί να μπει δικαστικό μπλόκο στους «Σπαρτιάτες»;

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Θα χρειαστεί να βάλει τα χακί;

admin