Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση του Χακάν Φιντάν με τον Σεργκέι Λαβρόφ – Τι συζήτησαν

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, με τη συζήτηση των δύο ανδρών να επικεντρώνεται στο “οικονομικά θέματα σημαντικά για την Τουρκία” και στον πόλεμο στη Γάζα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου βρέθηκε ο Φιντάν για τη συνεδρίαση τη σύνοδο των BRICS. Ο Φιντάν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS, η οποία η Μόσχα φιλοδοξεί πως θα αμφισβητήσει μια μέρα την κυριαρχία των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. 

Ο Φιντάν είχε επίσης συναντήσεις και με άλλους Ρώσους αξιωματούχος, όπως ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ, ότι σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τούρο υπουργό Εξωτερικών.

Συνάντηση και με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο Χακάν Φιντάν στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με την ίδια τουρκική διπλωματική πηγή. Ο Φιντάν είχε κάνει την αναφορά στο ενδιαφέρον της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πεκίνο.

Η διπλωματική πηγή ανέφερε τέλος ότι ο Φιντάν θα εκπροσωπήσει την Τουρκία σε μια διάσκεψη στην Ελβετία το Σαββατοκύριακο που έχει αντικείμενο την Ουκρανία. Η Άγκυρα έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και έχει παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, ωστόσο διατηρεί εγκάρδιους δεσμούς και με τη Μόσχα.

Related posts

Κατάρ: Οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς θα αρχίσουν αφού απελευθερωθούν οι πολίτες

admin

Τέρας ο Πούτιν, δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό, στον απόηχο του θανάτου Ναβάλνι

admin

Εμίρης Κατάρ κατά Δύσης: Αδιανόητο να δίνουν στο Ισραήλ “ελευθερία να σκοτώνει”

admin

Η Κίνα ανακοίνωσε πως “έδιωξε” αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα

admin

Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του

admin

Ισραήλ κατά Χαμάς: Μόλις ανοίξαμε τo σημείο διέλευσης προς τη Γάζα, Κερέμ Σαλόμ, έγινε στόχος ρουκετών

admin

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του απερχόμενου κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι

admin

Λιβύη: Το Εφετείο Τρίπολης ακυρώνει το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία

admin

Σουηδία: “Σαρδάμ” του πρωθυπουργού Κρίστερσον τον εμφάνισε να υποστηρίζει “το δικαίωμα του Ισραήλ να διαπράξει γενοκτονία”

admin